Diyanete yetki üstüne yetki

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’da yer alan hükme göre, Diyanet, Kuran-ı Kerim’in hatalı ve noksan yayımlandığı internet sitelerinin kapatılması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı aracılığıyla mahkemelere başvurabilecek. Mahkeme kararıyla bu siteler kapatılabilecek

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Kanun’un 5. maddesinde, Diyanet bünyesinde kurulacak Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu’nun, Kuran’la ilgili yayınları takip edeceği belirtiliyor.

Buna göre, kurul, hatalı ve noksan mushaf ve cüzler ile sesli, görüntülü Kur’an-ı Kerim yayınlarını tespit edip toplatılarak imhasına karar verebilecek.

İnternet sitelerini de tarayacak olan Kurul, hatalı-noksan bilgiler bulunanlar içinTelekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na başvurarak, kapatılmasını, engellenmesi isteyebilecek. Başkanlık da bu isteği, en yakın sulh hukuk mahkemesine götürecek. Mahkeme kararıyla söz konusu siteler engellenebilecek.

Şaşkınlıkla karşılandı

Kanunun söz konusu fıkrası, kurulun, eleştirel bir takım görüşleri de Kuran’ın yanlış yorumlanması olarak saptayabileceği endişesine yol açtı.
Kurulun, eleştirel bir takım internet sitelerinin kapatılması için bu düzenlemeyi kullanarak başvuru yapabileceği iddia edildi.

1251310cookie-checkDiyanete yetki üstüne yetki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.