Diyarbakır’da gözaltına alınan 12 Kürt siyasetçi tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 Kürt siyasetçiden 12’si, “terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rosa Kadın Derneği’ne dönük başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs’ta yapılan ev baskınlarında, aralarında dernek yöneticileri ve Kürt siyasetçilerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde bir gün tutulduktan sonra dün adliyeye sevk edildi. 14 kişi tutuklama istemiyle, 4 kişi ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

12 KİŞİ TUTUKLANDI
Gece geç saatlere kadar süren ifade işlemlerinin ardından Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Zelal Bilgin, Rosa Kadın Derneği kurucu üyesi Ayla Akat Ata, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Nevriye Çur, Nazire Tursun ve Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin Harman adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyesi Havva Kıran ise “ev hapsi” uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, kurucu üye Narin Gezgör ve dernek yöneticisi Fatma Gültekin, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri Gülcihan Şimşek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Özlem Gündüz, HDP Yenişehir İlçe Eş Başkanı Remziye Sızıcı, Bağlar Belediyesi meclis üyeleri Gönül Aslan ve Veysi Kuzu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Sevim Coşkun, HDP üyesi Mehmet Ali Altınkaynak, DBP PM üyesi Celal Yoldaş de tutuklandı.

12 kişi, gizli tanık beyanları ile düzenlenen yürüyüş, oturma eylemi, kayyum protestosu, basın açıklaması, taziye, açlık grevi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit protestosu gibi eylem ve etkinlikleri katıldıkları için “terör örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. (EVRENSEL Diyarbakır)

2418370cookie-checkDiyarbakır’da gözaltına alınan 12 Kürt siyasetçi tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.