Diyarbakır’da öğretmenlere kimlik kontrolü yaptıran savcıya soruşturma

Diyarbakır Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Yunus Memiş’in verdiği bilgiye göre, dün akşam 21:00-22:00 saatleri arasında halı saha maçı olan öğretmenler maç saatinde halı sahaya girdi.

Çermik Savcısı’nın içinde bulunduğu takımının halı saha maçının saat 22:00-23:00 arası olmasına rağmen, savcının bulunduğu ekip 21:00’de halı sahaya gitti.

İki takımın da aynı anda sahaya girmesi üzerine, halı saha yetkililerinin müdahelesi ile savcının takımı saha dışına alındı.

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra, Savcı’nın isteğiyle polis, öğretmenlerin takımına kimlik kontrolü yapmak istedi.

Savcı hakkında soruşturma

Öğretmenler polisin kimlik kontrolü talebine “Maça şortla geldik, kimlik mi taşıyacağız?” diye yanıt verince, öğretmenler kimlik sorgusu için karakola götürüldü. Karakolda 50 dakika kalan öğretmenler serbest bırakıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun savcının öğretmenleri gözaltına aldırdığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de “Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim” şeklinde konuştu.

2276310cookie-checkDiyarbakır’da öğretmenlere kimlik kontrolü yaptıran savcıya soruşturma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.