Diyarbakır’da yol kenarına döşenen patlayıcı infilak etti: 7 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yol kenarına konulan bir patlayıcının infilak etmesi sonucu, odun taşıyan köylüleri taşıyan bir araç kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada yedi kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Diyarbakır Valiliği patlamayı, “İlimiz Kulp İlçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı” ifadesiyle tanımladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Eli kanlı terör örgütü PKK, alçak yüzünü bir kez daha gösterdi… Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, masum vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen alçakça saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Masum sivilleri hedef alan gözü dönmüş terör örgütü ve destekçileriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” ifadesini kullandı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Kulp ilçesinde bitmeyen çatışmanın kurbanları yine siviller. Allah rahmet eylesin hepsine, yaralılara acil şifa dilerim. Huzurun, barışın yolunu bulmalıyız, akan kan hepimizin. Hayatını kaybeden bir müddet sonra unutuluyor, unutulmaması gereken barışın yolunu açabilmek” dedi.

2334360cookie-checkDiyarbakır’da yol kenarına döşenen patlayıcı infilak etti: 7 kişi hayatını kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.