‘Diyarbakır artık güvenli ve turistik bir yer’

İsveç ve İngiltere’de görüşmeler yapmak üzere geziye çıkan Diyarbakır’ın en büyük ilçesi Sur’un Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve Lice Belediye Başkanı Şahmus Bayhan, Londra duraklarında Halkevi’nde bir söyleşi düzenlediler.


Belediye Başkanları, sosyal ve ekonomik sorunların çözümü, plan ve projelere destek aramak ve yabancı belediyelerle ilişkileri geliştirmek amacıyla Londra’da bulunduklarını belirttiler.


Başkanlar Kürt sorununun ivedilikle demokratik ve barışçıl çözümünden yana olduklarını vurgulayarak kan dökülmesine karşı çıktılar.


FARKLILIĞA EVET, AYRIMCILIĞA HAYIR


Sur Belediye Başkanı Demirbaş, Türkiye’nin de demokratikleşmesi için çaba harcayacaklarını belirterek şöyle konuştu:


“11 bin yıllık tarihe ve kültürel zenginliğe sahip olan Diyarbakır, 30 ayrı uygarlığı barış içinde yaşatmayı bilmişse, bundan sonra da barış için üzerine düşeni yapacaktır. Herkesin kendi rengi ile kendi güzelliğiyle Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Süryani, bütün halkların bir arada yaşamasından yanayız. ‘Farklılığa evet, ayrımcılığa hayır’ diyoruz…”


ARTIK TURİST BEKLİYORUZ


Başkan Demirbaş, Diyarbakır denilince artık akla çatışma gelmemesi gerektiğini belirterek, “Son derece güvenli bir şehir. Diyarbakır’a turist bekliyoruz” dedi.


Demirbaş, yurtdışındaki Diyarbakırlı hemşehrilerine de seslenerek, “Tarihi evlere sahip çıkarak onların restorasyonuyla ilgili çalışmalarımıza destek verin. Bu projeler Diyarbakır’da istihdam yaratarak yaşam standartını yükseltecektir” diye konuştu.


GÖRÜŞMELERİ


Londra öncesinde İsveç’teki görüşmeler hakkında da bilgi veren Demirbaş, Asuri ve Suryani toplumlarıyla da bir araya geldiklerini söyledi.


Demirbaş, Londra’da Büyükşehir Belediyesi Muhafazakar Grubu’nun sözcüyle görüştüklerini ve önümüzdeki günlerde Hackney, Enfield ve Haringay Belediye Başkanları ile de birer görüme yapacaklarını belirtti.


ÇOCUK ŞENLİĞİ


Belediye Başkanı, Kızıltepe’de babası ile birlikte öldürülen Uğur Kaymaz adına Diyarbakır’da uluslararası çocuk şenliği düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.


Fotoğraf; Soldan Lice Belediye Başkanı Şahmus Bayhan, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, İngiltere Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Arzu Peşmen ve Sur Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaya…

777730cookie-check‘Diyarbakır artık güvenli ve turistik bir yer’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.