Diyarbakır Belediye Başkanı memnun

Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, Başbakan’ın Diyarbakır ziyareti ve yaptığı konuşmayı değerlendirirken, herşeyden önce Türkiye’de sorunun adının konulmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.


Baydemir, Başbakan’ın girişimlerinin ülkede beyaz bir sayfa açma girişimi olarak nitelendirerek ‘Burada herkese görev düşüyor. Başbakan’ın söylediği gibi sorunun üstesinden gelebilmek için kendimize güvenmeliyiz” diye konuştu.


Herkesin barış için çaba göstermesini isteyen Başkan, “Edirne’ye, Tokat’a, Diyarbakır’a, Şırnak’a cenazeler gitsin istemiyoruz. Herşeyden önce silahlar susmalı. Şiddet durmalı” diye konuştu.


“KÜRTLER ZARAR GÖRÜR”
Öte yandan Diyarbakır’da Başbakan’ın gezisini izleyen ‘aydınlar imzası’nda yer alan gazeteci Oral Çalışlar da, Başbakan’ın girişimini çok olumlu bulduğunu ve PKK’nin koşulsuz ateşkesi ilan etmesi gerektiğini söyledi.


Çalışlar, silahlı şiddetin Türkiye’nin AB sürecini ve demokratikleşmeyi olumsuz etkileyebileceğini, bundan da en çok Kürtler’in zarar göreceğini öne sürdü.


Başbakan’ın “aydınlar” ile görüşmesinde yaptığı konuşma ile Diyarbakırlılar’a seslenişini karşılaştıran Çalışlar, Erdoğan’ın gelen tepkilileri de gözönüne alarak Diyarbakır’da memleket, bayrak unsurlarını konuşmasında öne çıkardığını söyledi.


FOTOĞRAFLAR: Başbakan Tayyip Erdoğan ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir

1023540cookie-checkDiyarbakır Belediye Başkanı memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.