Diyarbakır’da kanlı “IŞİD operasyonu”

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte IŞİD’li teröristlere yönelik yaptığı çalışma ardından bugün saat 03.00’den itibaren daha önceden belirlenen 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında timler merkez Kayapınar İlçesi’nin Huzurevler Mahallesi 53’üncü Sokak üzerindeki bahçeli ve müstakil bir eve de girdi. Teröristler, polis ekiplerinin girdiği evin bahçesinde daha önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada Özel Harekat Şubesi’nde görevli 6 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, çağırılan ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Ancak, durumu ağır olan 2 polis memuru tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaralı 4 polis, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Patlama ardından IŞİD’lilerin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar saatlerce sürdü. Polisin güvenlik nedeniyle giriş ve çıkışlara kapattığı sokakta silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalarda IŞİD’e üye 7 terörist öldürülürken, 3’ü de sağ yakalandı. Yakalanan teröristler Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı.

Diyarbakır’da polisin operasyon düzenlediği evde bulunan ve güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristlerin bazılarının ‘canlı bomba’ eylemlerine hazırlıklandıkları iddia edildi. Çatışma ve operasyonun düzenlendiği sokak ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri de alındı.

7 IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ 3’Ü SAĞ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır‘da IŞİD’ in hücre evine düzenlenen ve 2 polis memurunun şehit olduğu, 4 polis memurunun yaralandığı operasyonda; 7 IŞİD’ linin öldürüldüğü, 3 IŞİD’ linin sağ ele geçirildiği bildirildi.

1467810cookie-checkDiyarbakır’da kanlı “IŞİD operasyonu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.