Diyarbakır’da polis servisine saldırı

Alınan bilgiye göre, Aziziye Mahallesi Seyrantepe mevkkisinde Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1’i servis şöförü olmak üzere 5 polis memuru şehit olurken 19 kişi de yaralandı.


İçişleri Bakanı Beşir Atalay yaptığı açıklamada, saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu, bunlardan birinin servis şoförü olduğunu söyledi.


Atalay, “Vali ve Emniyetten aldığım bilgiye göre, çapraz ateşe tabi tutuluyor. Ayrıca el bombaları da var. Ama onlar pek patlamamış. Önce yaralılarımız vardı, zaman geçtikçe yaralılarımızdan bazılarını maalesef kaybettik. Şu ana kadar gelen haber, 5 şehidimiz var. Yaralılarımız var halen, ameliyatta olan. Toplam 19 ama bunlar içinde şehit olanlar var” dedi.


Atalay, saldırganların eşkallerinin belirlendiğini söyledi.


”KİMSE TAVİZ BEKLEMESİN”


TBMM’de gazetecilerin Diyarbakır’daki polis servis aracına yapılan saldırıyla ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ”Kimse  güvenlik güçlerimizin operasyon gücünden taviz beklemesin. Bu operasyonel gücünü güvenlik güçlerimiz, polisiyle de askeriyle de sürdürecektir. Nereye kadar? Terör örgütü silahını bırakıncaya kadar sürecektir” dedi.
 

1067720cookie-checkDiyarbakır’da polis servisine saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.