Diyarbakır’da protestolar yayıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesini protesto etmek üzere toplanan kitleye polis havaya ateş ederek ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Gruptan da polise taşlı saldırı oldu

HDP Sur ilçesi ile diğer yerlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto için bugün kentte saat 12.00’de yürüyüş çağrısı yapmış, Diyarbakır valiliği ise dün akşam yayınladığı açıklama ile yürüyüşün “kanunsuz” olduğunu bildirmişti.

Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu HDP’liler yürüyüş için merkez Yenişehir ilçesindeki Esma Ocak Parkı’nda toplandı.

Bu sırada Ekinciler Caddesi üzerine çıkan bir grubun caddeye barikat kurmak istediği ve polisin bu aşamada havaya ateş ederek gaz bombası ve basınçlı su kullandığı, yürüyüş için toplanan kitleyi de dağıtmaya çalıştığı bildiriliyor.

Sur mahallesinin hemen yakınındaki Dağkapı’da Şeyh Sait Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişiye de polis müdahale etti.

Kentin merkezdeki Yenişehir ve Bağlar ilçeleri başta olmak üzere bir çok mahallesinde göstericiler ve polis arasında gerginlikler yaşandığı haberleri geliyor.

Dükkanlar kapalı, okullar boş

Diyarbakır’da bugün sokağa çıkma yasaklarını protesto eden esnafın kepenk kapatma eylemi sabah saatlerinden itibaren etkili oldu.

Belediye otobüsleri ve minibüslerin çoğu seferlerine çıkmadı, bazı semtlerde çöpler toplanmadı, öğrenciler okullara gitmedi.

Ajanslar Merkez Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde okula gitme oranının yüzde 20 civarında olduğunu bildiriyor.

Cizre, Silopi ve Nusaybin’in dört mahallesinde de bugün yeniden süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Dün, Cizre ve Silopi’deki öğretmenlere ilçeleri terk etmeleri mesajı iletilmişti.

1472360cookie-checkDiyarbakır’da protestolar yayıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.