‘Diyarbakırın Üç Şairi’ anılıyor

Troy Kitap toplantılarını düzenleyen Mesut Akın, toplum üyelerini “124 Kingsland Road E2 8DY” adresindeki Troy Cafe’ye davet etti.

Akın, “Kitap dostu herkesi etkinliğe bekliyoruz. ‘Bir şiir de sizden’ diyoruz. Demleniyor kulübümüz kendiliğinden. Meraklanan tutsun elinden. Sen de bu girişime emeğini kat” dedi.

Troy Kitap’ın 3’ncü yılına girdiğini vurgulayan Akın, “Türk edebiyatının farklı açılardan ‘ünlü ünsüz, kıymeti anlaşılamayan yazarlarını insanların bilincine çıkartalım’ diye yola çıktık. Bu etkinlik solun vefa borcudur. 3 yıldır kulübümüze isim babalığı yapan Troy Cafe’de buluşuyoruz. Hazırlıklı gelenler şiirler okuyor” diye konuştu.

Akın, “Tamamen gönül birliğiyle biraraya geliyoruz. Yöneticimiz başkanımız yok. Etkinliğe katılım serbest, sadece cafe’de sipariş veren kendi ücretini ödüyor.
Etkinlikte 20-30 kitap sever biraraya gelse de bazan sayımız katlandığı da oluyor” dedi.

“Alışılmışın dışında bir şeyler bulabilir miyiz arayışı içindeyiz. Yazarların Türkçeye hakimiyeti ve bize verdiği mesajları ele alıyoruz” diyen Akın son etkinlik hakkında da şunları söyledi:

“Diyarbakırın Üç Şairi” Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Arif ve Sezai Karakoç üzerine olacak. 3 şair de farklı dünya görüşünde. Şiir anlayışları ve buluştukları noktaları ele alıp gündeme getirmeye çalışıyoruz. Günümüzde pek okunmayan bu değerleri, yeni kuşaklara da tanıtmayı da hedefliyoruz.”

855950cookie-check‘Diyarbakırın Üç Şairi’ anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.