‘Diz dövecek değiliz…’

Soyer, pazar akşamı Covent Garden’da Kıbrıslı Türk işadamı Reşat Niyazi’ye ait Papageno restoranda Kıbrıslı Türk işadamlarıyla biraraya geldi. Geceye katılan 50’ye yakın işadamıyla sohbet eden Başbakan Soyer, hükümetin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.


Londra’da düzenlenen World Travel Market’i yarın ziyaret edecek olan Başbakan, akşam da KKTC’nin Cumhuriyet Bayramı’nda Jurys Hotel’de halk toplantısı ve kokteyle katılacak.


Başbakan Soyer, Niyazi’ye toplumsal çalışmalara katkısından dolayı teşekkür ederek Kıbrıs’tan getirdiği hediyeyi sundu. Niyazi de her zaman elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu vurgulayarak Başbakan ve beraberindeki heyeti Londra’da görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.



Başbakan Soyer ve Reşat Niyazi


Başbakan Soyer, “Kıbrıs Türk halkı dünya siyaset sahnesinde kendini gösterir oldu. Kıbrıs’ta artık Kıbrıslı Rumlar kadar hak sahibiyiz. Bu halk dünyaya ve AB’ye entegre olmak ister. Kendi kimliğiyle, varlığıyla… Bir avuçluk toplum olarak değil, bireyler olarak değil… Toplumsal bir varlık olarak… Bunun için birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti için referandumda ‘Evet’ oyu verdik. Ancak yetmedi ‘Evet’imiz… Çünkü Güney’deki bağnaz bir anlayış bu barış sürecini yaşamımızı bize engelledi” dedi.


“Şimdi hep birlikte insan sevgisini temel alarak ama Kıbrıs Türk halkının ekonomik, toplumsal ve diğer bütün haklarına sahip çıkarak bu süreci kesinlikle zorlamamız gerekir” diyen Başbakan Soyer şöyle devam etti:


“Barış gerçekleşmemiş olabilir. Buna bağlı olarak çeşitli zorluklarımız da olabilir ama asla oturup diz dövecek değiliz. Ağlayacak da değiliz. Boyun eğecek de değiliz… Mücadele edeceğiz ve Kuzey Kıbrıs’ta ekonomik gelişmeyi artırarak, halkımızın refah seviyesini ilerleterek… Londra’da yaşayan siz değerli insanlarımızın katkılarıyla, yatırımlarıyla Kıbrıs Türk halkını Londra ile  bütünleştiren bir tarzda dünyada var edeceğiz…”


Başbakan Soyer, İngiltere’de var olma mücadelesi vermiş diğer toplumların da örnek alınarak “Bir halkı artık çözümün, varlığın öznesi yapmak gerekir. Konuşarn, tartışan, yaratan, idarecisini kritik eden, öneren bir toplum yaratmalı. Doğru ancak farklı fikirlerin tartışmasından şekillenir… Hükümetimiz her fikirden bir enerji alarak birlikte doğruyu bulacağız ve elbirliğiyle Kıbrıs Türk halkını dünyaya ve AB’ye siyasi eşit bir toplum olarak tanıtacağız” diye konuştu.


Gecede açılış konuşması yapan CTP Dayanışma Derneği’nden işadamı Niyazi Enver, elmanın yarısı diye nitelendirdiği Londra’daki Kıbrıslı Türklerin önemli bir potansiyel oluşturduğunu vurgulayarak “JJ FAST Food Service sahibi ve genel müdürü Mustafa Kamil, National Business Awards bünyesinde yapılan ‘Credit Suisse Yılın Girişimcisi’ ödülünü kazandı. Kıbrıslı işadamları İngiltere’de çok önemli başarılara imza atıyor. Hükümetin kalıcı barış arayışında da bütün desteği vereceğine inanıyorum” dedi. Enver Papageno’nun sahibi Reşat Niyazi’ye desteğinden dolayı teşekkür etti.


GECEDEN FOTOĞRAFLAR



Başbakan Soyer ve Vahib & Co Başkanı Hasan Vahib



TWI’dan İbrahim Kanlı, Başbakan soyer ve KTHY Yönetim Kurulu Üyesi Kıvanç Diren



Başbakan Soyer ve CTP Dayanışma Derneği Başkanı İlker Kılıç



Dr. Tahsin Sırrı, Başbakan Soyer, Demokrasi Derneği Başkanı Hasan Raif ve işadamı Münir Tatar



İşadamı Ali Safa Başbakan Soyer ile



Başbakan Soyer, Raif ve Açık Gazete’den Faruk Eskioğlu

683890cookie-check‘Diz dövecek değiliz…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.