Ödül ağlattı…


Toplum Postası 22’nci yaşını görkemli bir partiyle Papageno restoranda kutladı. Geceye KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, UBP lideri Derviş Eroğlu kutlama mesajı gönderdi.


İşçi Partisi milletvekilleri Andy Love, Barbara Roche, Liberal Demokrat AP milletvekili Sarah Ludford, Mary Honeyball, Lord Tobby Harris, Türk belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Basın Müşaviri çalışanları, Kıbrıs Rum Kesimi Basın Müşaviri ve işadamlarından oluşan 150’ye yakın davetli katıldı.



Kıbrıs Türk Toplum Merkezi tarafından 22 yıl önce yayınlanmaya başlayan Toplum Postası, bugüne kadar yayınını kesintisiz sürdürmeyi başardı. Gazeteye emeği geçenlere teşekkür eden yönetim, Yaşar İsmailoğlu, editor Serhat İncirli ve muhabir Barış Uzunahmet’e katkılarından dolayı Onur Ödülü verildi.



GÖSTERİCİLERE POLİS DAYAĞI YİNE GÜNDEMDEYDİ
Gecede konuşan İşçi Partisi Enfield Milletvekili Andy Love, gazeteyi belediye meclisi üyeliğinden bu yana özenle izlediğini belirterek, “Türk toplumunda olup bitenleri ve toplumun ihtiyaçlarını Toplum Postası’ndan öğreniyorum” dedi. 


Roche da Türk toplumunun yakından tanıdığı Love’a takılarak başladığı konuşmasında, “Andy beni hayalkırıklığına uğrattı. Türkçe konuşmasını bekliyordum fakat bunu yapmardı. Ben de İngilizce konuşacağım…” dedi. Roche, gazetenin Türk toplumunun sözcülüğünü başarıyla sürdürdüğünü belirterek, Cypriot Centre Yönetim Kurulu üyesi Hasan Raif’e katkılarından dolayı teşekkür etti


KKTC’ye Ercan’dan giden ilk yabancı siyasetçi olan Sarah Ludford da yaptığı kısa konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün haklarını koruması için uluslararası arenada kendisini göstermesi gerektiğini belirtti.


AP milletvekili Mary Honeyball da İngiltere’nin Türkiye’nin AB üyeliğini desteklemesinden memnun olduğunu vurgulayarak, “Bizler Türkiye’nin dostlarıyız” dedi. Honeyball, “AB çevreleri Türkiye’den üyelik için çaba göstermesi bekleniyor. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşünde polisin saldırısı inanılır gibi değil. Bu kadar kötü bir zamanlama olamazdı. Türkiye’yeye karşı olanlar kendilerini bir kez daha haklı ilan ettiler. Polisin imajını bazmasına Türkiye izin vermemeliydi…” dedi.


FOTOĞRAFLAR: Yaşar İsmail ödülünü Niyazi Enver’den alırken, Toplum Postası çalışanları birlikte, Cypriot Centre Yönetim Kurulu üyesi Hasan Raif ve İşçi Partisi Enfield Milletvekili andy Love.


AÇIK GAZETE: 22 yıldır, toplumsal çıkarları kollamaya özen gösteren ve gazetecilikte dostluk ve dayanışmayı hep önde tutan Toplum Postası’na uzun ömürler diliyor.


 

779240cookie-checkÖdül ağlattı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.