Düşmana göster geri çek!

Orduya alınan gençlerin obezlik ve buna bağlı sağlık sorunları nedeniyle komutanların başına dert olduğu öğrenildi.

Bu yüzden, ABD Genelkurmayı olan Pentagon yeni nesil Amerikan gençliğiyle savaşa girmeye çekiniyor. Bu durumu, askerlik sanatında sıkça bahsi geçtiği gibi, “Düşmana göster, ama daha fazla siperde tutma, sonra cepheden geri çek,” taktiği en iyi şekilde açıklıyor.

1946 yılında, bir yasayla tüm ülkede uygulanmaya başlanan “Ulusal Okul İçi Beslenme Programı” dahilinde sürdürülmüş yoğun kalori içeren gıda maddelerinin tüketimiyle Amerikan toplumunda devlet eliyle sebep olunan şişmanlık, obezite sorunu sonunda artık askerlik yapamayacak bir kuşak yarattı. Benzer beslenme biçimleri, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 3.Dünya’nın periferi ülkelerine dayatılmıştı. İddialara göre, Marshall Yardımı çerçevesinde Türkiye’deki okullarda sürdürülen beslenme saatlerinin benzerlerini ABD okullarında yapan Amerikan yönetimi, sonunda, kalori fazlasını harcayamayan bir kuşak yetiştirdi.

Pentagon’un şikâyetleri arasında bugün askere alınan gençlerin yüzde 35’inde şişmanlıktan kaynaklanan hareket eksikliği ve sağlık sorunları yer alıyor. Pentagon ve Washington’daki yönetim tarafından yapılan bir öngörü ile bugün askere alınabilecek 9 milyon civarında Amerikan gencinden savaş meydanına sürülebileceklerin sayısı bu yüzden bir hayli düşük görünüyor.

1506110cookie-checkDüşmana göster geri çek!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.