Dün polis Kızılay’da tam gazdı…

Ankara’da Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Kızılay Meydanı’nda toplanan göstericilere polis, saat 21.30 sıralarında biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Polis, yaklaşık 6 saatlik olaysız gösterilere, grubun içine marjinal kişilerin karıştığını gerekçe göstererek müdahale ederken, ara sokaklara kaçan göstericilerin büyük bölümü Tunus Caddesi’nde toplandı ve barikat kurdu.

Polisin uyarısı sonrası gruptan birkaç kişi ve polis müdürleri bir araya geldi. Polis, ‘iyi niyetinize güveniyoruz’ diyerek caddeden çekilirken, grup da olaysız şekilde dağıldı.

Şu saat itibariyle Tunalı Hilmi Caddesi’nde protestolar devam ediyor.

Geçen çarşamba günü Tunalı Hilmi’de polisin müdahalesi yaşanmış, gelen tepkiler üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan özeleştiri gelmişti.

GAZİ MAHALLESİ
Öte yandan Sultangazi Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde toplanan bir grup Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto gösterisi düzenledi.

Protesto gösterisi sonunda kalan yaklaşık 200 kişi yolu trafiğe kapatarak çöp konteynırlarını ve yıktıkları otobüs durağının çatısıyla barikat kurdu. Otobüs durağının çatısı ve çöp konteynerlerini ateşe veren gruba çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Otobüs durağının yanan çatısı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’ndan (TOMA) sıkılan tazyikli su ile söndürülürken, grup 01.30 sıralarında dağıldı.

1384860cookie-checkDün polis Kızılay’da tam gazdı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.