Dünya, Azerbaycan’ı TRT’den izliyor

En son 17 Şubat’ta TRT’nin hazırladığı “Alo Türkiye’nin Sesi” adlı program, Azerbaycan devlet radyo ve televizyonu tarafından yayınlandı. Azerbaycan’ın ünlü sanat adamlarının da katıldığı programa izleyiciler de telefon yoluyla katkıda bulundular.

TRT’nin, 5 kıtada ve 26 dilde yayın yaptığını söyleyen TRT Bakü temsilcisi Abdülhamit Avşar, bu tür programların Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini daha da güçlendireceğine inanıyor.

Azerbaycan’ı tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyleyen Avşar, “Bu programlarla ‘Bir Millet İki Devlet’ sloganını daha da ilerletmeyi planlıyoruz. Programlar, iki kardeş ülkenin sosyal ve kültürel etkinlikleri daha iyi öğrenmesini sağlayacak.

80 yıllık kopukluğu aradan kaldırıp kaynaşmayı artıracak programlar yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Azerbaycan’da yayınlanan bu programların tümü TRT Türk ve TRT Int kanallarından yayınlanıyor. Azerbaycan’da halen yayınlanan programlar ise şöyle:

Adım Adım Kafkas: Haftada bir yayınlanan belgesel, Kafkas tarihini, bölgenin turistik yerlerini ve hayat tarzını ekranlara getiriyor. Program en son Dağıstan’da çekim yaptı.
Ziyalılarla Kültür Gezileri: Azerbaycan’ın tarihini, kültürünü ve yaşayışını, önde gelen aydınların gözüyle anlatıyor.

Hazar’dan Bakış: Azerbaycan’daki önemli olayları, Azerbaycan’ın gündemini uzmanlarla değerlendiriyor.

Bakü Esintileri: Bakü’de gerçekleşen kültü-sanat olaylarını ele alıyor.

1100130cookie-checkDünya, Azerbaycan’ı TRT’den izliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.