Dünya Bankası daha fazla yer alacak

Türkiye, mali disiplin ile birlikte kalkınma projelerine ağırlık verecek ve bu süreçte, Dünya Bankası ile teknik ve mali işbirliği, Türkiye açısından gündemin başında olacak.


Yetkililer, IMF ile ”Program Sonrası Gözden Geçirme” çalışmalarının, Ankara’da devam ettiğini, zaten bu sürece ilişkin IMF’nin çalışmalarının düzenli diyalog içinde olacağını, ayrıca potansiyel bir İhtiyati Stand-by seçeneğine ilişkin çalışmaların da altyapısının bulunduğunu vurguluyorlar.


Bu arada, IMF üst düzey yetkilileriyle görüşmelerin, gerek Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in Brezilya, gerekse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da katılacağı G20- Başbakanlar ve Devlet Başkanları zirvesinde de devam edeceği kaydediliyor. 
    
”MALİ KURAL” ÇIPASI AĞIRLIKLI OLACAK
    
IMF ile Program Sonrası Gözden Geçirme çalışmaları devam ederken, IMF çıpası yerine, daha çok Türkiye’nin kendi mali disiplinini kurallar çerçevesinde belirleyeceği ”Mali Kural” çıpası ağırlıklı olacak.


2001 krizi sonrasındaki koşulların bulunmaması nedeniyle, IMF ile daraltıcı bir ekonomik program öngörülmüyor. Mevcut küresel koşullarda, dış ve iç talebin daha da düşeceğinden hareketle, ”Mali Kural” ile mali disiplin sağlanırken, küresel konjonktürde dikkate alınarak, istihdamı ve rekabeti artırıcı önlemler uygulanacak.

1068880cookie-checkDünya Bankası daha fazla yer alacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.