Dünya Barış Günü’nüz kutlu olsun

 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, “Dünya Barış Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sezer, mesajında, insanı mutlu kılan tüm değer ve kavramların temelinde barışın yattığını ifade ederek, barışın, insanın sağlıklı bir gelişim sürdürerek mutlu yarınlara ulaşması ve sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesi için yaşamsal öneme sahip olduğunu vurguladı.

İnsanı temel alan tüm düşüncelerin, barışı vurgulayarak savaşa, şiddete, baskıya ve insan onurunu kıran uygulamalara karşı çıktığını belirten Sezer, mesajında şunları kaydetti:

“Şiddetin beslediği savaşlar, çatışma ortamı, insanlık tarafından kınanırken barışı vurgulayan insancıl öğretiler, çağları aşarak günümüze ulaşmıştır. Barışın sağlanamadığı bir düzen ve insan yaşamını hiçe sayan hareketler, mutlu ve huzurlu bir dünya yaratmanın önündeki en büyük engeldir.

KKTC’de de ‘Bu Memleket Bizim Platformu’, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle her yıl düzenlediği barış mitingini, bu yıl Güzelyurt İnönü Meydanı’nda yapma kararı aldı. Platform, din, dil, ırk ayrımı yapılmadan, Kıbrıs’ta yaşayan herkesi bu akşam (çarşamba) saat 20.30’da başlayacak mitinge katılmaya çağırdı

1093960cookie-checkDünya Barış Günü’nüz kutlu olsun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.