Dünya Göz Londra’da Gülay Hanım’a emanet

Dünya Göz Londra’nın İngiltere ve İrlanda temsilciliğini ise 1998 yılından beri Londra’da yaşayan Şişli eski belediye başkanı Gülay Çokay üslendi.

Londra’nın doktorlarıyla ünlü sokağı Harley Street’deki yeni şubenin açılışına ikinci eşi Sadrettin Atığ’dan olan oğlu Sadun ve üçüncü eşi Orhan Aslıtürk’ten olan oğlu Gazi ile katılan Gülay Çokay, Türk sağlık turizmini güçlendirip, önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi. Eski belediye başkanı Çokay, ilk defa iki oğluyla basın karşısına çıkarak, kameralara poz verdi.

“SENEYE DE HASTANE AÇILACAK”

Açılışta konuşan Dünya Göz Hastanesinin genel müdür yardımcısı Selin Yıldırım Peker, önümüzdeki sene Londra’da bir hastane açarak, ameliyat ve tedavileri yapmak istediklerini belirterek şunları söyledi:

“Gülay Hanımla bu işe girdik ve bu nedenle İngiltere’ye karşı 1-0 avantajla işe başlıyoruz. Londra’daki hedefimiz bir yıl içinde tam teşekküllü bir hastane açmak. Bu konuda İngiltere Sağlık Bakanlığı ile yakın temas halindeyiz ve onlardan yer temin ve lisans konusunda onay alır almaz, hastanemizi kuracağız. Şimdilik Gülay Hanım, oğlu Sadun ve 10 kişilik küçük bir kadro ile işe başladık. Seneye tam teşekküllü hastane açarak, tedavilerimizi burada yapacağız…”

Londra’daki şubeden sonra Kiev ve Moskova’da da hastane açacaklarını kaydeden Peker, her yıl 20 binden fazla yabancı hastayı ameliyat ettiklerini, Türkiye’deki 10, yurt dışındaki 6 kliniğiyle, bugüne kadar Dünya Göz’ün 1 milyondan fazla tedavi ettiği hastasıyla dünyanın dalındaki bir numaralı merkez olduğunu vurguladı.

“DEV BİR MARKA”

Uzun bir aradan sonra ilk kez basın karşısına çıkan Gülay Çokay da, Türkiye’ye hasta göndererek “sağlık turizmine” katkıda bulunduğunu belirtti, “Allah mahcup etmesin. Türkiye’nin dev bir markasının İngiltere gibi rekabeti yüksek bir ülkeye girmesi müthiş büyük bir olay. Türkiye’nin gururu bir firma ile çalıştığım için gurur duyuyorum” dedi.

Çokay’ın, London School of Economics’de master yapan büyük oğlu Sadun Atığ’ın Dünya Göz’ün kliniğinde annesiyle birlikte çalışacağı belirtildi. Harley Street’deki şubede şimdilik 10 kişinin görev alacağını belirten Genel Müdür yarımcısı Selin Peker, TÜrkiye’den gelecek doktorların konsultasyonundan geçen hastaların İstanbul’da paket tur halinde tedavi edileceğini belirtti.

FOTOĞRAF: 1998 yılından beri Londra’da yaşayan Çokay, ilk kez 2 oğluyla basın karşısına çıktı. Londra’nın doktorlarıyla ünlü sokağı Harley Street’deki açılışta, Dünya Göz’ün İngiltere ve İrlanda temsilcisi Şişli Belediyesi eski başkanı Gülay Çokay ve 2 oğlu ile… Solda ise Dünya Göz Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Selin Yıldırım Peker

832560cookie-checkDünya Göz Londra’da Gülay Hanım’a emanet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.