Dünya Kupası oyuncuları İngiltere’en

Finans danışmanlık şirketi Deloitte, 9 Haziran’da Almanya’da başlayacak olan 2006 FIFA Dünya Kupası’nda mücadele edecek milli takımları inceledi.


Oyuncuların 350’ye yakını ise futbol kariyerini Avrupa’nın 5 büyük ülkesinde sürdürüyor.


Dünya Kupası’na katılacak takımları inceleyen Deloitte uzmanları, turnuvada mücadele verecek 100’den fazla oyuncunun İngiliz kulüplerinde top koşturduğunu tespit etti. Bu, her yedi oyuncudan birinin İngiliz liglerinde mücadele ettiği anlamına geliyor.


Dünya Kupası’na en çok oyuncu gönderen kulüp ise, 16 futbolcu ile Chelsea. Chelsea’yi, 15 futbolcu ile Arsenal, 12 futbolcu ile Manchester United ve 9 futbolcu ile Liverpool izliyor. Milli takımlara futbolcu vermek konusunda İngiliz kulüplerini, Alman kulüpleri izliyor. Ev sahibi Almanya’nın liglerinde top koşturan 70 futbolcu çeşitli milli takımlarda karşı karşıya gelecek.


Araştırma, Avrupa’nın futbol pazarındaki rakipsiz üstünlüğünü de ortaya koyuyor. Dünya Kupası’nda yer alacak futbolcuların 350’ye yakını, aynı zamanda Avrupa futbol pazarının toplam gelirlerinin yüzde 70’ini kasasına koyan, Avrupa’nın “beş büyük” ülkesi, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya ve İspanya’nın liglerinde top koşturuyor.


Dünya Kupası’nda, kadrosunda sadece kendi ülkelerinde futbol oynayan futbolcuları barındıran iki takım Suudi Arabistan ve İtalya olarak açıklandı.


Deloitte Türkiye Denetim Ortağı Ömer Tanrıöver, Dünya Kupası’nda ter dökecek birçok ünlü oyuncunun İngiltere’de top koşturuyor olmasının altında, İngiliz kulüplerinin son on yılda gelirlerini önemli ölçüde artırmış olmalarının rol oynadığını belirtti. Tanrıöver şunları söyledi: 


“Sıralamada her yıl ilk 20’ye girmeyi başaran 13 kulübün 5’i yine İngiltere’den çıkıyor. İngiliz kulüpler mali güçleri nedeniyle dünyanın en iyi oyuncularını kadrolarına dahil edebiliyorlar.”


DELOİTTE?


Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Deloitte, 150 ülkede, 700 ofiste, 120 bin personeli ile faaliyet gösteriyor. Deloitte’un 2005 yılı cirosu 18.2 milyar dolar olarak açıklandı. Deloitte’un Türkiye’de denetim, vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal finansman ve kurumsal risk alanlarında hizmet veren beş şirketi bulunuyor.


 

791520cookie-checkDünya Kupası oyuncuları İngiltere’en

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.