Dünya Kupası’nın ev sahipleri belli oldu

2018’deki Dünya Kupası finallerine kimin evsahipliği yapacağının belirleneceği oylama öncesi usülsüzlük basına yansımıştı. İcra Komitesi’nin Nijeryalı üyesi Amos Adamu ABD lehine oy kullanma karşılığında yarısı peşin olmak üzere 800 bin dolar talep ettiği öne sürülmüştü.

Öte yandan Libya lideri Albay Muammer Kaddafi de, FIFA’yı “dünya mafyası” olmakla suçlamıştı. Kaddafi, Libya’dan Amerikan birliklerinin tahliyesinin (11 Haziran 1970) 40. yılı dolayısıyla dün gece yaptığı konuşmada, Dünya Kupası’na küçük ülkelerin de ev sahipliği yapma hakkını savunmuş ve “Burada bu dünya mafyasını ve bu yolsuz örgütü kınadığımızı ilan ediyoruz” demişti.

İNGİLTERE’NİN HAYALKIRIKLIĞI

İngiltere’nin FIFA İcra Kurulu’nun 22 üyesinin çoğunun oyunu alabilmesi halinde, ülke ekonomisine 3 milyar sterlinlik kaynak sağlanacağını duyurmuştu. Gerek Times gerekse de Daily Telagraph bugünkü oylamanın sonuçlarıyla ilgili tahminlerini aktarırken İngiltere’ye büyük şans vermişti… Son turda İspanya-Portekiz ortaklığı karşısında The Times’a göre 7’ye karşı 15, Daily Telegraph’a göre ise 9’a karşı 13 oyla zafer İngiltere’nin olacaktı. İki gazeteye göre de FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik İngiltere’ye oy verecek.

Daily Telegraph 2022 Dünya Kupası için ise Amerika Birleşik Devletleri’nin favori görüldüğünü aktarmıştı.

İLGİLİ HABERLER:
“2018’deki Dünya Kupası için rüşvet”
Kaddafi: FIFA dünya mafyasıdır

727750cookie-checkDünya Kupası’nın ev sahipleri belli oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.