Dünya Su Forumu İstanbul’da başladı

5. Dünya Su Forumu, pek çok devlet ve hükümet başkanının katılılıyla İstanbul’da başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, salona Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile birlikte geldi.

Her geçen gün yok olma ve acil çözüm stratejilerine duyulan ihtiyaçtan yola çıkarılarak gerçekleştirilecek ”Dünya Su Formu”nda en az 23 konu, 100 ayrı oturumda ele alınacak.

Değişik ülkelerden yaklaşık 20 bin kişinin iştirak edeceği Dünya Su Formunun, en büyük amaçlarından birinin de suyun politik gündemdeki önemini artırmak, somut önerileri formüle etmek ve bunların önemini dünya kamuoyunun dikkatine sunmak olduğu bildiriliyor.

Dünyanın en büyük su organizasyonu olarak tanımlanan forumda, ”T.C. Başbakanlık Su Ödülü”, ”Kral İkinci Hasan Büyük Dünya Su Ödülü” ve ”Kyoto Büyük Dünya Su Ödülü” olmak üzere üç ayrı kategoride ödül verilecek.

Bu arada, yerel idareleri su konusunda acil önlemler almaya ve belirli bazı kriterleri yerine getirmeyi taahhüt etmeye davet eden İstanbul Su Mutabakatı da 5. Dünya Su Forumunda imzaya açılacak.

SU VE SİNEMA BULUŞMALARI RESEPSİYONU

5. Dünya Su Forumu çerçevesinde, uluslararası “Su ve Sinema Buluşmaları”nın (RIEC) açılışı ile “En İyi Film” ödül töreni dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Beyoğlu’ndaki Fransız Sarayı’nda gerçekleştirilen resepsiyonda, başkanlığını Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin kurucularından Hülya Uçansu’nun üstlendiği jüri heyetinin, 23 ülkeden 55 filmle ilgili yaptığı değerlendirmenin sonucu açıklandı.

Buna göre, Ingrid Patteta’nın yönettiği Fransız yapımı “Au centre de la terre des pu’ts et des hommes” adlı film, “En İyi Film” ödülüne layık görüldü.

Resepsiyonda katılımcılara, Jane Campion’un “Water Diary” filminden bir bölüm izlettirildi.

 
SU FORUMU PROTESTOSUNA 17 GÖZALTI 
 
5. Dünya Su Forumu’nu protesto için forumun yapıldığı Sütlücü Kongre ve Kültür Merkezi’ne yürümek isteyen gruba müdahale eden polis, 17 kişiyi gözaltına aldı.

1191240cookie-checkDünya Su Forumu İstanbul’da başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.