“Dünya telif hakları zirvesi”

Washington’daki Ronald Reagan Konferans Merkezi’nde düzenlenecek toplantılara 55’ten fazla ülkeden 500 civarında delege katılacak.

İnternet ve bilişim devleri Google ile Microsoft’un yanı sıra sinema, müzik ve yayın dünyasından temsilciler, başkanı Avustralyalı Bee Gees grubundan Robin Gibb olan Uluslararası Yazar ve Besteci Dernekleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen zirvede buluşacak.

Zirvede konuşma yapacak 100 kadar isim arasında Fransa Kültür Bakanı Christine Albanel, Amerikalı yönetmen Milos Forman ve Amerikan Senatosu Adalet Komisyonu’nun Demokrat Başkanı Patrick Leahy yer alıyor.

ABD’de 14 bin yapımcı ve yönetmenin üyesi bulunduğu Directors Guild of America’nın (DGA) hükümet ve uluslararası işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Kathy Garmezy, korsan DVD üretimi sürdükçe, internet korsanlığının, sinema sanayisi için giderek daha büyük tehlike haline geleceği uyarısında bulundu.

Zirvenin katılımcıları, internette yasa dışı dosya indirmeye karşı yeni önlemler bulmaya çalışacaklar.
Amerikan Kongresi’nin rakamlarına göre, internet korsanlığının Amerikan şirketlerine maliyeti her yıl 25 milyar doları aşıyor.

1206150cookie-check“Dünya telif hakları zirvesi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.