Dünya Türk işadamları Ankara’da

Başbakan Erdoğan, açılışta, son 6 ayda 28 katrilyonluk yatırım gerçekleştiren özel sektörün geleceğe umutla bakmasını istedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunlar yüz akı rakamlardır, ama artık bu iş adamlarımızın doğdukları büyüdükleri, analarının babalarının topraklarını da görmeleri gözetmeleri gerektiğine inanıyorum. İş adamlarımızın Van’a, Bingöl’e, Muş’a, Yozgat’a, Çankırı, velhasıl Anadolu topraklarının heryerine borçları vardır ve bu ödenmelidir diye düşünüyorum.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Avrupa Birliği’nin müzakerelere başlama kararı almasını beklediklerini kaydetti.

Kurultay’da söz alan yurtdışındaki Türk iş adamları da Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden müzakere tarihi alacağını, ancak sonraki sürecin zor geçeceğini belirttiler.

Başbakan Erdoğan, Kurultay fuarının açılışını da yaptı.

Erdoğan, Kurultayın sponsorlarından biri olan TRT’nin standını da ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan daha sonra Ostim Organize Sanayi bölgesinde inşaa edilen Doğalgaz Çevrim Elektrik Santrali’nin açılışını yaptı.

Erdoğan, buradaki konuşmasında, elektrikteki kaçağa dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Enerjide kayıplar veriyoruz. Kayıpları azaltalım ki size ucuza enerji verelim. Sanayide de kayıp ve kaçak vardır. Buna da dikkat çekmek istiyorum, bu rekabet adaletsizliğine yol açmaktadır. Bunu önlemek için gerekli tedbirleri alıyoruz, daha da alacağız.”

1094470cookie-checkDünya Türk işadamları Ankara’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.