Dünya Zeytinyağı Haftası’nda Tariş

Harrods mağazasında, 18-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen haftada, dünyanın sekiz ülkesinden sekiz zeytinyağı üreticisi firmasının katılacağı etkinliğe Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, yeni ürünleri “İlk-el”, “Eskisi Gibi”, “Erkence”, “Organik naturel”, “Naturel sızma”, “Organik naturel 1.”, “Tariş özel üretim” ve “Ceramik sızma” ile katılıyor.


Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nin dünyada kalitesine garanti verdiği 16 firmadan biri, Türkiye’de ise tek firma olan Tariş Zeytinyağı, dünyanın en seçkin mağazası olan Harrods’ta da “Dünya Zeytinyağı Tadım Haftası”na katılan sekiz firmadan biri olmakla, kalitesini bir kere daha kanıtladı.


“Dünya Zeytinyağı Tadım Haftası”nın düzenleniş amacı ise zeytinyağı üretiminde ve kalitesinde dünyaya kendini kanıtlamış firmalara Harrods tarafından verilen bir haftalık etkin tanıtım ve öne çıkarma olarak ifade edildi.  


‘HARRODS MARKAMIZA PRESTİJ KAZANDIRDI’
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, ürünlerinin iki yılı aşkın süredir Harrods mağazasında altı çeşit zeytinyağı, beş çeşit zeytin ve altı farklı gurme ürünüyle İngiliz tüketicisiyle buluştuğunu ifade ederken, “Harrods mağazası İngiltere’de marka bilinirliğimizi oluşturdu. Değerli markamıza prestij kazandırdı” dedi.


Çetin, Harrods’tan sonra İngiltere’de Tees Company tarafından da Tariş zeytinyağlarının ithal edilerek, yaygın dağıtımının sağlandığını belirtti ve sekiz restoran zincirine sahip Tas ve Sofra restoranlarında da Tariş zeytinyağlarının kullanıldığını kaydetti. Çetin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hakiki zeytinyağı sloganıyla yol alan Tariş, dünya markası olma yolunda önemli bir işlev yüklenmiştir. 28 bin üretici ortağının alın teri, emeği, seçkin mekanlarda hak ettiği yeri alacaktır. Tariş Zeytinyağı Birliği’nin tarlada başlayan emeği, ABD’nin Chicago kentinde, İngiltere’de Harrods’ta ve dünyanın 30 ülkesinde yol alıyor.”


Halen 30 ülkeye tüketici ambalajlı ve markalı ihracat yaptıklarını anlatan Çetin, ABD’nin Chicago kentinden sonra zeytinyağı butiğinin ikincisini Kanada’nın Montreal kentinde açacaklarını duyurdu. Çetin, beş kıtada birden hızla markalı satışları artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü de ifade ederek, kendilerine yurtdışından 98, Türkiye’den ise 110 franchising yatırım başvurusu geldiğini de sözlerine ekledi.

780130cookie-checkDünya Zeytinyağı Haftası’nda Tariş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.