Dünyalı gençler Kaş Can Mocamp’a yeniden hayat verdiler

Kaş aşığı öğretmen Ahmet Kahvecioğlu tarafından 1985 yılında Bucak Denizi kıyısındaki zeytinlik alanda kurulan Can Mocamp, uzun yıllar Kaş turizmine hizmet vermesinin ardından üç yıl önce Kaş Bucak Marina ve yol inşaatı nedeniyle kapanmak zorunda kalmıştı.

Dalış eğitimi

Babasının ölümünün ardından mocamp’ı yeniden canlandırmak için kolları sıvayan Ziraat Mühendisi Can Kahvecioğlu, yol inşaatı sırasında patlatılan dinamitler yüzünden zor günler geçirdiklerini belirterek, “bu süreçte hem yerel yöneticiler hem de şirket yetkilileri bir takım vaatlerde bulundular ancak bize vaadedilen hiç bir şey yerine getirilmedi. Yol inşaatı sırasında iş makinelerinin mocampın içine yuvarladığı dev kayaları ellerimizle temizlemek zorunda kaldık” diye konuştu.

Can Mocamp

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GENÇLER YARDIMA KOŞTU

Üç yıl önce harabeye dönen mocamp’ı yeniden canlandırmak için bir proje geliştirdiğini anlatan Kahvecioğlu, “dünyanın bir çok ülkesinde yaygın olan ve gönüllülük esasına göre dayanışma projelerine destek veren ‘www.couchsurfing.com’ sitesiyle iletişime geçerek burada yaşadığım sorunlardan söz ettim. Amacımız buradaki sıkıntılarımızın dünyanın diğer yerlerindeki insanlar tarafından da paylaşılmasıydı. Sonunda Kaş’tan yaptığım çağrıya dünyanın bir çok ülkesinden yanıt geldi ve İngiltere, Almanya, Belçika, Avustralya, İran, Paraguay gibi bir çok ülkeden gelen genç gönüllülerle Can Mocamp’a yeniden hayat vermeyi başardık. Bir anlamda sermayeye karşı dayanışmayla sağladık bunu” diye konuştu.

Dünyanın değişik ülkelerinden gelen gençler Can Mocamp’a yeniden hayat verdiler

DALIŞ EĞİTİMİ VERİLİYOR

7 bungalov, 2 taş evden oluşan mocampta çadır alanı, restoran, cafe ve açık mutfak bulunduğunu, ayrıca dalış eğitimi verdiklerini dile getiren Kahvecioğlu, yapacakları etkinliklerle Kaş bölgesinin ruhunu burada yaşatmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Can Kahvecioğlu, yol inşaatı sırasında patlayan dinamitlerin yuvarladığı dev kayayı Mocamp’a gelenlere gösteriyor

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLARIN MEKANIYDI

Can Mocamp’ın otuz yıllık müdavimlerinden biri olan Aydemir Acar ise, geçmişte ünlü Fransız oyuncu Alain Delon başta olmak üzere dünyaca ünlü bir çok ismin burada tatilini geçirdiğini belirterek mocampın yeniden işletmeye açılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Acar, Kaş’ın büyüleyici atmosferinin giderek yokedildiğine de dikkat çekti.

Can Mocamp müdavimleri, www.canmocamp.com adresinden ya da (242) 836 15 4- 0537 545 60 32 nolu telefonlardan ayrıntılıl bilgi alabilecekler.

1530170cookie-checkDünyalı gençler Kaş Can Mocamp’a yeniden hayat verdiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.