Dünyamıza hoş geldiniz

Çocuk sahibi olmaları mümkün olanlar aileler için. Yeni yılda anne ve baba olanları kutlarız.


Bazı ailelerimiz çocuk sahibi olamadıkları için üzülüyorlar. Haklılar ama şöyle düşünseler; çocuğumuzun olmaması daha hayırlıdır diyebilsek, eksikliğini hissedenler için elbette zor. Yoksa tedavi sonuç vermediğinde yapılacak işlem yok.


Allah ‘a tevekkülden başka çare var mı?


Dünyaya gelen yavrucuklarımıza uzun ömürler dileyerek, mutlu, huzurlu, sağlıklı; analı babalı ömürler niyaz ederiz. Güzel emanet aldık atalarımızdan, emanetlerini en güzel şekilde korumak için çalıştık,  çalışıyoruz. Vatanımız, milletimiz için çalışıyoruz daha çok çalışmalıyız.


Gelecek nesillere yaşanır dünya teslim etmemiz görevimizdir. Hiç kimse benim böyle ödevim yok dememeli. Birinci görevim yaşanır çevre bırakmaktır. Sonra güzel huylara sahip olmaları için çalışmalıyım.


Bu görev sadece birkaç kişinin değildir ,görevden tüm yaşayanlar mesuldür. Evlatlarımızın hayata adım atmalarıyla, dünyayla tanışmalarından itibaren onlara olan görev ve yükümlülüklerimizi ihmal etmemeliyiz.


Vecibelerimizi ifa ederek sonradan pişmanlık duymayalım. Başta çocuk diyerek ihmal etmemeliyiz. Anneleri anne şefkatini göstermelidir.


Annenin sıcak kucağından uzak kalmamalıdır. O annelerimiz bebeklerine sevgi duygularını sunarak, bebeklerine sevginin gücünü hissettirmeliler.


Annenin tebessüm ettiğini de anlar bebek, annenin öfkesini de;  bebeğini bıraktığını da anlar. Çalışan anneler bunu müşahede etmişlerdir. Anne çocuğunun yanında bulunduğu süreçte huzursuz olmayan bebek, anne uzun süre bebekten uzak kalırsa hırçınlaşır.


Böyle zamanda bebektir anlamaz, çocuktur aklı ermez, küçüktür yapar, kırar, yıkar diye bırakırız; sonra küçük tartışmada büyük vukuatlar meydana gelir. Bebeklerin temel ihtiyaçlarını geciktirmeden sunmalıyız.


Biz orta yolu da bir türlü bulamayız da. Yanında olursak yapışırız sanki uzak kalınca da unuturuz. Başta bizler vasatı yakalamamız icap ediyor. Vasatı bulmadan, karşıdan isteriz, çünkü istemek çok kolaydır.


2009 doğan bebeklerin dünyalarının aydınlık olması en büyük temennimizdir. Gelecekte müreffeh, işsizliğin olmadığı, çocukların ağlamadığı, soğukta kimsenin üşümediği, okumanın aydınlık olduğunu, insanlara insan oldukları için hürmet edildiği günleri yaşarlar inşallah.


Temennimizin yüzde yüz olmasının mümkün olmadığının idrakindeyiz. Burada daha az problemlerin yaşandığı, insanların birbirlerine daha çok saygıyla yaklaştıkları günler dileğimizdir.


İnsanın kelime manası: Unutan demektir. O zaman bazen doğru bildiklerini unutabilir. Yanlış olanları hata en doğrunun yerine uygulayabilir. Burada yapılacak yanlışın farkına vardığımızda, doğruyu uygulamak, yanlışı derhal terk etmektir.


Yanlışımıza yanlış diyebilmek, insanın olgunluğunun işaretidir.

713780cookie-checkDünyamıza hoş geldiniz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.