Dünyanın en büyük fotoğraf dilekçesi

Silahlar Denetlensin Kampanyası’nın yürütücüleri (Uluslararası Af Örgütü, IANSA ve Oxfam), 160 ülkeden silah ticaretinin daha sıkı denetlenmesini ve bir Silah Ticareti Sözleşmesi isteyen bir milyon kişinin fotoğraflarından oluşan dilekçeyi bugün teslim etti.

Dünyanın en büyük görsel dilekçesi olan 1.000.000 yüz dilekçesini BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a dilekçenin bir milyonuncu katılımcısı ve silahlı şiddet kurbanı Julius Arile teslim etti.

BM küçük ve hafif silahlara dair dünya konferansının açılışında gerçekleştirilen dilekçe sunumu sırasında, Silahlar Denetlensin Kampanyası’nı UAÖ Genel Sekreteri Irene Khan, Oxfam International Direktörü Jeremy Hobbs ve IANSA Direktörü Rebecca Peters temsil etti.

Kenya’da silahlı siddet mağduru olan Julius Arile şunları söyledi:

“Ben, 1.000.000 yüz dilekçesine katılan bir milyonuncu kişiyim. Destek vermemin sebebi, ülkem Kenya’nın küçük silahlar nedeniyle büyük acılar yaşamış olması. Bu BM konferansında küçük silah satışlarıyla ilgili küresel kurallar konusunda anlaşmaya varılmasını istiyorum. Dünya çapında benim gibi insanlara bunu borçluyuz.”

Oxfam International Direktörü Jeremy Hobbs, “Küçük silahlar hergün pekçok ülkede diğer tüm silahlardan daha fazla zarara yol açıyor. Günde yaklaşık 1000 kişi silahlar yüzünden ölüyor; binlercesi de yaralanıyor. Ve vurulan her kişinin ardında kendini geçindirmek zorunda kalan bir aile, çocuksuz kalan bir aile ya da ciddi özürle kalan akrabasına bakmak zorunda kalan bir aile kalıyor.” dedi.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Irene Khan ise şöyle konuştu:

“İkiyüzlülük, hırs ve hükümetlerin birşey yapmaması nedeniyle küçük silah ticareti aksamadan devam ediyor ve bu silahlar dünyanın en korkunç hak ihlalcilerinin eline ulaşıyor. Bir milyon yüz dilekçesi, daha sıkı uluslararası silah denetimi talep eden sıradan insanlardan gelen güçlü bir taleptir. Dünya liderlerine tek bir ortak mesaj gönderiyorlar: Dünya çapında ölümleri, yıkımları ve umutsuzluğu körükleyen sorumsuz silah transferlerini durdurun.”

“Farklı bölgelerden birçok ülke silah transferlerine dair küresel standartlar olmasını destekliyor” diyen IANSA Direktörü Rebecca Peters ise şöyle devam etti:

“Bu gelişmeye hala direnen az sayıda hükümet dünyanın henüz küresel silah ihracatı ilkelerine hazır olmadığını öne sürüyor. Her gün silahların öldürdüğü 1000 kişinin aileleri ve bu konferansın artık bir şeyler yapması taleplerini dile getiren bir milyon kişi  ise onlarla hemfikir değil.”

1130970cookie-checkDünyanın en büyük fotoğraf dilekçesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.