Dünyanın ilk eşcinsel olimpiyatı Chicago’da

“Homo-Olimpiyat” adını alacak bu karşılaşmalara şu âna kadar 14 bin civarında katılımcının kayıt yaptırdığı açıklandı. Eşcinsellerin olimpiyatına, ABD’de bulunan 300’den fazla şirket ile çevrecilerden anarşistlere kadar onlarca insanhakları örgütü destekçi çıkıyor.

Chicago’daki Homo-Olimpiyatı’na katılan eşcinsellerin şiddet gerektiren güreş, boks, karate, buz hokeyi gibi dallarda kayıt yapmaktan kaçındıkları saptandı. Homo-Olimpiyat düzenleyicilerinin bu durumu, “Eşcinsellerin en sert sporu, olsa olsa, duvar okçuluğu olurdu” biçiminde açıklamalarla değerlendirmesi dikkati çekti.

Bu arada, sertlik ve şiddet gerektiren bu tür sporlar için, 2010 yılında Almanya’da, Cologne’de düzenleneceği açıklanan bir başka Homo-Olimpiyat’ı, adres olarak gösterildi. Eşcinsel sporcular arasında bu tür saldırı, şiddet ve güç isteyen sporlara katılmak amacındakilerin, 2010’a kadar antremanlarla yetinmeleri gerektiği anımsatıldı.

Spor tarihinde daha önce bu kapsamlı eşcinsel ve lezbiyenlerin topluca bir arada olacakları Olimpiyat’a rastlanmıyordu. Bununla birlite Kanada Vancouver’de ve Montreal’da yapılmış, daha dar kapsamlı karşılaşmalar bulunuyor.

32 farklı dalda yarışacak eşcinsellerin spor karşılaşması şimdiden merak konusu oldu.  Konuya ilişkin olarak ayrıntılı bilgilerin internet sitesinde eşcinsel ve lezbiyenlere duyurulmakta olduğu, kayıtların henüz kapanmadığı, dileyenin başvuru yapabileceği açıklandı: www.gaygames chicago.org 

Olimpiyatların logosu olarak seçilen figürün dans eder biçimde çizilmiş olmasıysa bir ayrıntı olarak göze çarpıyordu.

1130770cookie-checkDünyanın ilk eşcinsel olimpiyatı Chicago’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.