Dünyanın ilk sarhoşu bizmişiz, bunu açıklayan son sarhoş!

Basın toplantısı düzenlenmişti, gazeteciler için kahvaltı tabakları masada yerini almıştı. Görevliler, bir yanda sabah erkenden gelmenin getirmiş olduğu bir surat, öte yandan yapılacak açıklamanın merakı içindelermiş. Gazeteciler sabah kahvaltısını yapmak için toplantı salonuna gelmişlerdi, çünkü bir çok gazete patronu medya çalışanına yemek vermez konumdaymış, o yüzden bütün yemekli basın toplantılarını kaçırmaz olmuş medya çalışanı.

Basın toplantısı davetlerinde ‘yemek’ harfi özellikle son dönemlerde belirtilir olmuş. O harfi gören muhabir, hemen görev aşkı ile basın toplantı yapılacak salona erken gelir olurmuş. Patrondan göremediği yemeği, basın toplantısından görmenin getirmiş olduğu memnuniyetle masaya otururmuş. Masadaki tabakların çeşitliliğine göre, haberin içeriği belirlenir olurmuş. Eğer fakir bir tabak önlerine gelmişse, haberde, gazeteye o kadar fakir kelimler ile gider olurmuş!

Dünyanın ilkleri biz olduğumuzu söyleriz ama Türk kelimesinin dünya üzerine ne zaman çıktığını bilemeyiz! İlk Türk kelimesi İsa’dan Sonra 552 yıllarına tekabül ediyormuş. Bunu ben söylemiyorum, bu konuda araştırmaları ile bilinen bilim insanları söylüyor. Yani Türk adının geçmişi, ilk olarak ne zaman çıktığı arşivlere dayanarak ortaya seriliyor ama ilk yazıyı bu sayede Türkler bulmadığı da ortaya çıkmaktadır, çünkü ilk yazıyı bulan önce ismini yazar! İnanmıyorsanız, gidin bütün tarihi binalara, duvarlara ismini yazanların çoğunluğuna bakın, hep Türk isimleri! Sürmele Manastır duvarından tutun, Kapadokya peri bacaları içindeki kiliselere kadar. Nerede tarihi bir bina görürseniz, duvarında yazılmış isimler görürsünüz. Biz isim yazmak dışında heykellerin suratları parçalama rekorunu da elimizde bulunduruyoruz! Müzelere gidin, suratsız ne kadar heykel varsa, bizim!

Dünyanın ilk kafayı bulan biz olduğumuzu açıklanacak olan toplantıya, kafası çakır olan bilim insanı geldi ve bu ilki açıklamadan büyük mutluluk duyduğunu söylemiştir! İlk kafayı bulanı, son kafayı bulan açıklamış! Gerçi, ilk kafayı bulan bilim insanı olmazsa gerek, ama belli mi olur, çünkü alkolü damıtma işi de bilimsel bir çalışmadır!

İlk kafayı bulanın açıklanacağı basın toplantısında, basın çalışanın önünde kafayı bulduracak alkol yokmuş. İçki firmaları bu işe sponsor olmamışlar, onlar sanırım klasik müziği, klasik ortamlarda çalındığında sponsor oluyorlar! Klasik ortamın bir de kutsallığı şehir efsanesi olarak söylentiye çıkmaya görsün, bakın içeride ve dışarıda farkı dünyaların nasıl yan yana geldiğini ve arada polisin oluşturmuş olduğu etten duvarı görürsünüz! İki dünya yan yana gelmiş ama araya Türkler için oluşturmuş Çin Seddi yokmuş! Kafayı bulan içerideki, hep kafası çakır halde dolaşan dışarıdakini görür ve ‘iii demek bizim atalarımız bunlar gibiymiş!’ gibi düşünmediğini hemen fark edersiniz! Çünkü insan yaşadığı konuma göre, geçmişin o şekilde olduğunu düşünürmüş! Zengin zenginliği anımsar, fakir ise karın gurultusundan geçmişi değil, bir sonraki yemek saatinde ne yapacağını düşünürmüş!

Dünyanın ilk kafayı bulanın biz olduğumuzu açıklamış bilim insanı, kafayı bularak geldiği basın toplantısında! Masalara konan yemek tabaklarının çeşitliliği fazla olmadığı için, basında yeteri kadar ilgi görmedi! Ama o toplantıya katılmış bir medya çalışanı ile yolda karşılaştığımda, bana memnuniyetsizliğini gözleri ile anlattı, kafayı bulan medya çalışanı yoktu! Kaç aydır alamadığı maaşı ile biriken borçları, bankanın yüksek kart faizi, ev sahibinin insafına kalmış durumunu bir kafa bulmayla unutmak istediğini gözleri ile anlattı! Ama bir öğün sonrası, hangi basın toplantısı olduğunu davetiyeleri karıştırırken nasıl göründüğünü kendisine söylemdim!

İlkleri yaşayan bizler, yeni ilkleri Guinness Rekorlar Kitabına kayıt ettirmeyi unutuyoruz! Ünlü olmak için her şeyi yapan bizler, nasıl olurda orayı gözden uzak tuttuk?! Bir öğün sonrası ne yiyecektik, nerede yemekli basın toplantısı var, beni de çağırın, baaak basın kartımda var!

http://cemoezkan.blogcu.com

1585550cookie-checkDünyanın ilk sarhoşu bizmişiz, bunu açıklayan son sarhoş!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.