‘İşdünyasıyla gerginlik yok’

22 soydaş derneğinin temsilcilerinin katılımıyla Bursa’da düzenlenen toplantıda, bir gazetecinin, TÜSİAD’la Başbakan Erdoğan arasında gerginlik yaşandığı iddialarına dikkati çekmesi üzerine Gül, ”Biz ilk günden beri şunu söyledik, (İş dünyasıyla işbirliği içinde olan bir hükümetiz) dedik. TÜSİAD, TOBB, MÜSİAD’ı ve diğer yerleri devamlı ziyaret etmekteyiz, devamlı toplantılar yapıyoruz. Devamlı onların fikirlerinden faydalanmaktayız. O açıdan herhangi bir gerginlik şeklinde bunları ifade etmenin doğru olduğu kanaatinde değilim” karşılığını verdi.


Yasama, yürütme ve yargının ayrı ayrı görevleri olduğunu, Anayasa’da herkesin görevini nasıl yapacağının belirtildiğini anlatan Gül, ”Sayın Başbakan da bunu bir kez daha hatırlatmıştır. Yoksa Sayın Başbakan’ın herhangi bir kuruma, herhangi bir kişiye karşı bir tavrı söz konusu değildir” diye konuştu. 


 ”İLAVE SÖYLEYECEK BİR ŞEYİMİZ YOK” 


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, ”İlave söyleyecek bir şeyimiz yok. TÜSİAD olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.


Ömer Sabancı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlık Divanı toplantısının ardından, YİK Başkanı Mustafa Koç ile aynı araçta Koç Holding’in Nakkaştepe’deki merkezinden ayrıldı. Sabancı, yaptığı kısa açıklamada, TÜSİAD İstişare Konseyi Divanı’nın güncel gündemdeki konuları değerlendirdiğini söyledi.


Bugüne kadar bu konularda söylenenler, yazılanlar, çizilenler olduğunu ifade eden Sabancı, ”Bu konularda ilave söyleyecek bir şeyimiz yok. TÜSİAD olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Mustafa Koç ise herhangi bir açıklama yapmadı. 


 

1027190cookie-check‘İşdünyasıyla gerginlik yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.