Dünyayı virüsler yönetir!

ve değişimi insandan daha hızlıdır, insanın hızı sayesinde dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaktadır.
 
İnsandan önce virüs vardı, insandan sonrada varlığını sürdürecektir.
 
Virüsleri tam kontrol edeceğimizi düşündüğümüz an, o bizi yataklara düşürmüş, zayıflatmış olabiliyor. Hatta bir çoğumuzun son nefesinin sebebi dahi oluyor. Virüsler her şekilde yayılmaya devam ediyor. İnsanın elinde silah oluyor ve önce yaratanı yok ediyor.
 
Virüsler kontrol edildiğinde bir bakıyorsunuz başka bir virüs olarak karşımıza çıkıyor.
 
Virüsler o kadar hayatımızın içindeki sanal dünyamızı dahi karıştırabiliyor. Virüssüz ortam düşünülemiyor.
 
Virüs kelime anlamı ile zehir demektir. Zehir olan yerde ondan bahsedilir. Antibiyotikler virüslere etki yapmaz, o yüzden virüs kapanın tedavisi zordur. Virüslerin üremesi de ilginçtir, hücresel bölünme olarak çoğalmazlar, çünkü hücre değildirler. Hücrenin özelliklerini kullanarak kendilerini kopyalarlar, o yüzden virüsün çoğalmasını sağlamak için ortamda hücre olması yeterlidir.
 
Virüsler ancak canlı bir hücrenin enzimlerini kullanarak çoğalabilirler. O yüzden virüs canlı hücre olmayan yerde çoğalamadığından dolayı canlı mı, cansız mı tartışması yapılmış, fakat duruma göre cansız, duruma göre canlı denmiştir. Virüs canlı olabilmesi için hücreye ihtiyaç duyar.
 
Virüs silah olarak kullanılmaktadır. Laboratuvarda çoğaltılan virüsler kullanılarak silahlar üretilmiştir. Biyolojik silahların temelinde virüs vardır. Son yıllarda salgın hastalıklar bu silahların geniş kitleler üzerinde denenip denenmediği konusunda soru işaretleri oluşturmuştur.
 
Dünyayı yönetenleri bile yok edecek güçte olan bu virüslerdir. AİDS hastalığının yaratılması ve yaygınlaşması bu konuda örnektir. Kuş gribi olarak bildiğimiz H5N1 Virüstür. Tedavisi yoktur.
 
Virüs bir hücreye girdiğinde hücreyi parçalar ve kendisi yönetir. Virüsün hakim olduğu insanlar vardır bu dünyada. Virüs gibi toplumların içine girer ve o toplumu yok eder.  Virüs tanımına göre zehir. Yaşadığımız büyük kriz bir virüs belirtisi olabilir mi? Toplumları ve sistemli çalışan bir yapı artık bakıma muhtaçtır. O virüsü tespit edebiliyor muyuz? Grip virüsünün belirtileri bellidir ve o belirtiler içinde son dönemde gelişen hali ile insanı öldürebilecek düzeye gelmiştir. İngiltere sağlık bakanlığı sürekli dikkatli olun çağrısı yapmaktadır ve korkularını/ beklentilerini basına açıklamaktadırlar. Son kriz ile ortaya çıkan dönüşüm acaba bazı devletlerin ölümü olabilir mi?



http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com


 

714010cookie-checkDünyayı virüsler yönetir!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.