Doğalgaz zammında geri adım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Bilkent Otel’de düzenlenen, El Ele ENVER Hareketi Perakende Sektöründe ENVER Hareketi ve Ulusal Enerji Verimliliği Forumunun tanıtım toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Bazı basın yayın organlarında, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğal gaz fiyatlarına yansıtılmayacağı ve 2009 Mart ayına kadar doğal gaz fiyatlarının sabit tutulacağı şeklinde bazı haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine Bakan Güler, ”hayır böyle bir şey doğru değil, yansıtacağız” dedi. 


Basın mensuplarının, ”ocak ayında mı yansıtacaksınız?” şeklindeki sorusu üzerine Bakan Güler, ”evet yansıtacağız” yanıtını verdi. 


Nükleer Santral İhalesinin bu hafta sonuçlanıp sonuçlanmayacağının sorulması üzerine de Bakan Güler, Nükleer Santral İhalesi için tek teklif veren firmanın, nükleer santral kriterlerinin yer aldığı ikinci zarfının TAEK tarafından incelendiğini, TAEK’in çalışmalarının bu hafta bitmesinin beklendiğini belirterek, ”bayramdan sonra ayın 19’u-20’si gibi TAEK’in görüşü netleşir, dolayısıyla biz de kararımızı açıklarız” dedi. 
 

1070630cookie-checkDoğalgaz zammında geri adım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.