Doğan, Full’le enerjiye döndü

Petrol Ofisi’ndeki hisselerini Avusturyalı OMV’ye satarak akaryakıt dağıtımından çekilen Doğan Grubu sektöre “Full” ile dönüş yaptı.

Doğan Holding, bağlı ortaklığı Doğan Enerji’nin Full Petrol’ün yüzde 60 hissesini 109 milyon dolar bedel üzerinden satın almasına yönelik olarak bugün Arista Yatırım ile sözleşme imzalandığını duyurdu.

Holding’den KAP’a yapılan açıklamada, alım bedelinin pazarlık usulü karşılaştırıldığı ve imzalanan “Hisse Alım ve Satım ve Şirketin Sevk ve İdaresine İlişkin Sözleşme”ye göre, devir bedelinin 28 Aralık’taki kapanış tarihinde nakden ve peşin olarak ödeneceği ifade edildi.

Sözleşmeye göre, Arista Yatırım en geç kapanış tarihine kadar Full’ün sermayesinin 175 milyon dolar karşılığı Türk Lirası’na artırılmasını da taahhüt etti. Kapanış tarihi, alıcı tarafın onay vermesi halinde en çok 90 gün ertelenebilecek.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, hisse devrine konu olan Full Petrol toplam 54 adet istasyon ve beş terminali barındırıyor. Full Grubu’nun bu yıl ilk altı aylık kombine finansal tablolarına göre, aktif toplamı yaklaşık 692.3 milyon lira, satış gelirleri ise 649.1 milyon lira.

Doğan Holding, Doğan Enerji’nin Full Grubu’na ait akaryakıt şirketlerinde yüzde 60 kontrol payına sahip olacak şekilde iştirak yapısının yüzde 60-yüzde 40 olarak belirlenmesi konusunda mutabakata varıldığını Mayıs ayında açıklamış, ancak fiyat konusu belirlenmemişti.

1360500cookie-checkDoğan, Full’le enerjiye döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.