Doğan Holding 6 aylık karını % 811 artırdı

Doğan Holdingden yapılan açıklamaya göre, Doğan Holding 30 Haziran 2006 tarihi itibariyle faaliyet karını 815 milyon YTL’ye, konsolide cirosunu da 6 milyar 721 milyon YTL’ye çıkardı.


Doğan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Tufan Darbaz, sonuçların sürpriz olmadığını, stratejik adımlar atıldığını ve atılmaya devam edileceğini belirtti.


2005 yılında Dışbank’ın Fortis Bank’a satılması ve POAŞ’ın İş Bankası Grubundaki payının alınmasının ardından 2006 yılında POAŞ’ın yüzde 34 oranındaki hissesinin OMV’ye satışının gerçekleşmesini bu stratejik adımlara örnek olarak veren Darbaz, Doğan Holdingin Türkiye’nin en yüksek ödenmiş sermayeye sahip iki holdinginden birisi olarak bir yandan Türkiye’nin en önde gelen grupları içindeki yerini her yıl yukarı çekerken, diğer yandan da stratejik ve operasyonel performansını her çeyrekte hızla yükselttiğini kaydetti.


Grubun küçük yatırımcı dostu olduğunu ifade eden Darbaz, Dışbank satış karının bedelsiz olarak ortaklarına dağıtıldığını hatırlatarak, Doğan Holdingin yoluna bu anlayışla devam edeceğini vurguladı.


Tufan Darbaz, Doğan Holdingin başta ana faaliyet alanları olan medya ve enerji olmak üzere, turizm, sanayi ve ticaret konularında da 2006’nın ilk yarısında gerçekleştirdiği önemli atılımlarına ve Türkiye ekonomisine olumlu katkılarına 2006’nın ikinci yarısında da devam edeceğini belirtti.


 


 

692410cookie-checkDoğan Holding 6 aylık karını % 811 artırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.