Dolar/TL son beş haftanın zirvesinde 5,83 seviyesinde işlem görüyor

Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirmesi planlanan operasyonun bölgede jeopolitik endişeleri tetiklemesi ve bu sürecin Türkiye ABD ilişkilerine olası etkilerine yönelik endişelerle dolar/TL beş haftanın zirvesinden işlem görüyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’yi ekonomisine zarar vermekle tehdit etmesinin ardından dün 5,84’e yükselen dolar/TL, öğleden sonra Trump’ın iki ülke ilişkilerini savunan açıklamaları ile geriledi ancak düşüş kalıcı olmadı.

Kur, TSİ 09:25 itibariyla 5,83’ten işlem görüyor. Kurun bugün gün içinde 5,8440’a kadar çıktığı görüldü.

ABD ve Türkiye liderlerinin hafta sonundaki telefon görüşmesi öncesi 5,70’in hemen altında işlem gören dolar/TL Trump’ın ekonomiye yönelik tehdidinin ardından dün sabah 5,84 ile 30 Ağustos’tan beri en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar/TL, Trump’ın Türkiye’ye yönelik olumlu algılanan açıklamaları ardından ise 5,7850’ye kadar geriledi.

Ancak sonrasında Trump’ın devam eden eleştirel tweetleri piyasada dalgalanmaya neden oldu ve kur gün dünü 5,82 civarında tamamladı.

Bloomberg: Türkiye’de kamu bankaları Suriye’ye düzenlenmesi planlanan operasyon öncesinde dolar satarak Türk Lirası’nı destekledi

Bloomberg haber ajansı, ismini vermek istemeyen iki kaynağa dayandırdığı haberinde Türkiye’de kamu bankalarının Suriye’ye düzenlenmesi planlanan operasyon öncesinde dolar satarak Türk Lirası’nı desteklediğini öne sürdü.

Habere göre kamu bankaları Pazartesi ve Salı günleri ellerindeki 1 milyar dolar değerindeki dövizi satarak Türk Lirası’na destek oldu.

TL, Pazartesi günü yüzde 2,3 değer kaybederek Ağustos ayından beri en büyük düşüşünü yaşamıştı.

Kamu bankalarının yerel seçimlerden önce de 10-15 milyar dolar değerinde döviz sattığı öne sürülmüştü.

Dolar/TL son beş haftanın zirvesinde 5,83 seviyesinde işlem görüyor.

2341220cookie-checkDolar/TL son beş haftanın zirvesinde 5,83 seviyesinde işlem görüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.