Dolarda pozitif hava tersine döndü

İlk işlemlerde 4.67 seviyesinde olan dolar/TL, 4.70 seviyesinin üzerine çıktı. Euro ise 5.50’yi geçti.

Dalgalı bir görüntü sergileyen dolar/TL, yeni güne yüksek seviyelerini koruyarak başladı.

Dün 4,5369’a kadar gerilemesinin ardından 4,6818’den kapanan dolar/TL, bugün ilk işlemlerde 4.67 civarındaydı. Bu seviyede kalmayan ve yükselişe geçen kur, 4.70’in üzerine çıktı. Kurda işlemler saat 10:01’de 4.7030 seviyesinden geçiyor. Euro ise aynı dakikalarda 5.5015’te yer alıyordu.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanması ve seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasına yönelik dün gözlenen pozitif fiyatlama kısa sürerken, ekonomi yönetimi ve politikalarının nasıl şekilleneceğine odaklanan piyasalar küresel gelişmeleri de izliyor.

Cuma günü 4.66 civarından kapanan dolar/TL seçim sonuçlarının ardından dün 4.5375’e kadar gerileyerken, TL yüzde 3’e yakın kazançla gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında değer kazanan tek para birimi oldu.

Ancak sonrasında piyasaların önümüzdeki dönem politikalarına ve ekonomi yönetiminde yer alacak isimlere odaklanmasının yanı sıra gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer kaybının etkisiyle pozitif hava terse döndü. Dolar/TL 4.7235’e kadar yükselerek seçim öncesi seviyelere geldi.

2202820cookie-checkDolarda pozitif hava tersine döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.