Doların yükselişi endişelendirmiyormuş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek’i kabul etti.


İki Başbakan, karşılıklı olarak heyetleri tanıştırdıktan sonra baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçti. Görüşme bitiminde iki Başbakan açıklama yaptı:


Bir gazetecinin Bahçeli ve Baykal’ın Kuzey Irak’a tampon bölge kurulması önerisi konusunda sorduğu soru karşısında Erdoğan:  “Tampon bölge konusunda değerlendirmeyi yapacak olan TSK’dır. Tampon bölge ifadesini kullananlar ise o bölgeyi bilmiyor.Hakikaten olması gereken bir şeyse bu adımı da atarız'” dedi.


Erdoğan, global krizle ilgili bir soruya ise şöyle yanıt verdi: “Dalgalı kur rejiminde yükselmiş olması endişe verici değil. Piyasalarda da endişe verici bir durum yok. İrtibatlarımız devam ediyor. Ekonomiden sorumlu devlet bakanı da ABD’ye gitti. Merkez Bankası heyeti de onlarla birlikte. Kriz gelip geçici. Orada bir dizi toplantıya katılacaklar. Bizde bir sıkıntı söz konusu değil. Geçmişten alınan derslerle dışardakikriz bizde görülmüyor”


“YATIRIMCILAR VE BANKACILARIN DİKKATSİZLİĞİ YÜZÜNDEN KRİZ ÇIKTI”


Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ise ekonomik krizle ilgili bir soru üzerine de Topolanek, ABD’deki krizin hem yatırımcı, hem de bankacıların dikkatsizliği yüzünden ortaya çıktığını söyledi.


Çek Cumhuriyeti için bu krizin ikincil etkileri olacağını belirten Topolanek, ihracat ve büyüme hızının etkileneceğini, ancak büyük bir trajedi beklemediklerini sözlerine ekledi.


AÇIK GAZETE: Doların yükselişi Türkiye açısından dış Ticaret açığının daha da büyümesi ve aynı dış borcu ödemek için daha çok YTL ödenmesi anlamına gelmektedir.  Belki başbakan endişelenmiyor ama sıradan bir vatandaşın endişelenmesi gerekiyor.

1067710cookie-checkDoların yükselişi endişelendirmiyormuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.