Domuz Gribi tekellere yaradı

Yeni tip grip virüslerine karşı etkin olduğu bilinen iki ilacı üreten Glaxo Smith Kline ve Roche’un hisse senetlerinde büyük yükselişler olduğunu yazan The Guardian, Dünya Sağlık Örgütü’nün geçen haftasonu hastalığın uluslararası bir kamu sağlığı tehdidi olduğunu ilan etmesinden sonra, Glaxo Smith Kline’nin hisse senetlerinde yüzde 8’lik bir yükseliş olduğunu aktardı.

“OLAN YOKSULLARA OLUR”

The Financial Times, olası bir küresel domuz gribi salgını durumunda, gribe karşı geliştirilebilecek aşının, zengin ve yoksul ülkeler arasında siyasi gerilime yol açabileceğini öne sürdü.

Haberde ilaç şirketlerinin, üretim kapasitelerinin dünya nüfusunun çok altında olduğunu belirten gazete, “Bir aşı üretilmesi durumu, yoksul ve olası bir salgına karşı daha hazırlıklı zengin ülkeler arasında bir siyasi gerilim kaynağı olabilir” öngörüsünde bulundu.

Gazete, aşı geliştirme ve üretimine egemen olan Almanya ve Fransa gibi ülkelerin salgın durumunda sınırlarını kapatabileceği ve kendi vatandaşları aşılanana dek, aşıların ülke dışına çıkmasına izin vermeyebileceği değerlendirmesini yaptı.

İLGİLİ HABER: Domuz gribine karşı Macar aşısı

1493020cookie-checkDomuz Gribi tekellere yaradı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.