Don Quichotte’un 8. sayısı çıktı

Kapağında, kendisini hayvan olarak çizen karikatürcülere dava üstüne dava açan Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir karikatürle yanıt veren Don Quichotte, son sayısını yeni bir format, mat kuşe kağıt ve 24 sayfa gibi yeniliklerle oluşturdu.


Kapak karikatürünü aynı zamanda derginin genel yayın yönetmeni olan Erdoğan Karayel çizmiş. AB Sirki’nin önünde AB’li liderler çeşitli hayvanlar görünümünde. En önde yer alan Tayyip Erdoğan ise kedi olarak figürize edilmiş. Ve konuşma balonunda şu sözler yer alıyor: “Kedi olarak ben bunlarla nasıl başedeceğim? Arslan çizseydiniz bari..” Arka kapağı ise Mehmet Karaman’ın çizgileriyle 1 Mayıs İşçi Bayramı süslüyor.


Tayyip Erdoğan’ın karikatüre olan tavrını protesto eden Dünya Karikatür Örgütü FECO üyesi 4 karikatüristin ( Carlos Brito, Marlene Pohle, Ougen ve Mofrey) bu konudaki çizgilerine 2. sayfasında yer veren Don Quichotte, kadrosuna yeni isimler de katmış. Bunlardan en tanınmışı, mizah yazarı Cihan Demirci. Derginin Türkiye Genel Yayın Yönetmenliği görevini ise Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri D. Neşe Binark üstlenmiş. Proje uzmanı Korkut Börteçene ise derginin Ticari İşler Müdürü görevine talip olmuş.


Derginin gündemdeki konularına gelince: “Dünya Papa’yı uğurladı”, “Kedi ve yumaklı karikatürler” ve “GüleGüle Istanbul” yer alıyor. Karikatür ustalarından Raşit Yakalı  bu ayın söyleşi konuğu. Fransız kadın çizer Claire Bretecher’in tanıtıldığı sayfaların bir başka konuğu Viagraman çizeri Ufuk Uyanık. Vehbi Altunçul’un hazırladığı özel Don Quichotte bulmacası derginin ilgi çekici köşelerinden biri aynı zamanda. Türkiye’nin ilk kadın karikatüristi olarak tanımlanan çizer-soprano Selma Emiroğlu Aykan’a da bir sayfanın ayrıldığı ve daha nice çizerin çizgileriyle yer aldığı son sayıyı internetten www.donquichotte.biz adresinden de izleyebilirsiniz.

678830cookie-checkDon Quichotte’un 8. sayısı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.