Doğtaş Londra’da 4’ledi…

“Global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini” açıklayan Doğtaş, 12 Aralık cumartesi günü saat 14’de Londra’da “75 Rushey Green Catford, SE6 4AF” adresindeki 4. Doğtaş Exclusive mağazasını açtı.

Doğtaş CEO’su Hulusi Acar, Doğtaş yöneticileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen mağaza açılışına basın da ilgi gösterdi.

EN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100’DE

Doğtaş CEO’su Hulusi Acar açılışta 2013’de Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında yer aldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Şirket olarak bir an önceki yıla göre daha da yükseliyoruz. Doğtaş, 2015’de ‘Dokun. Çünkü dokunmak güzel…’ konseptiyle çıktı. Kelebek konseptinde de ‘Kelebek etkisi’yle çıktık. Dolayısıyla bu iki markanın lansmanı, çalışanlarımızın profilinin değişmesi cirosal ve yatırım anlamda büyümeyi ölçüyorlar. Yüzlerce kriterler var açıkcası… Türkiye’den ilk yüze giren ilk mobilya firmasıyız. Önceki sene de 12 sıra birden yükselmiştik.”

5’NCİSİ DE MART’TA…

Londra pazarından memnun olduklarını vurgulayan Hulusi Acar şöyle konuştu:

“Londra’da mağaza açmaya 2010’da başladık. Bu yıl Aralık’ta 4’ncü mağazamızı açtık. Mart ayında da 5’nciyi açmak istiyoruz. Londra’dan sonra başka bölgelere de geçmeyi hedefliyoruz. İngiltere ciddi bir potansiyel. Biz 43 yaşındaki Doğtaş’ın, 80 yaşındaki Kelebek’in, bunlar iki önemli marka bu kadar köklü bir ülkede hem kalitesi hem hitap ettiği marka değeriyle yer bulabileceğine inanıyorum.”

(Soldan sağa): Sadık Kocabaş (Açıl Grup Genel Müdürü), Şükrü Açıl (şirket ortağı), Hakan Çeviköz (Doğtaş Uluslararsı Satış Müdürü), Elif Göktaş (Pazarlama Müdürü), Mehmet Kocakerim (şirket ortağı), Burak Sarı (Dogtaş Bölge Satış Müdürü)

Hulusi Acar, Avusturya, Almanya, Azerbaycan, Libya ve Kuzey Irak’ta ve Cezayir’de daha fazla mağazalarının olduğunu belirterek, “Zürih ve Kerkük mağazalar açılacak. Rusya’daki açılışı erteledik. İngiltere’de bundan sonra acacağımız mağazaların etnik pazara değil de İngiliz tüketiciye seslenmesi için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

“GURUR DUYACAKSANIZ, DOĞTAŞ ADAY”

Acar “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türkiye’den çıkan bir markadan gurur duyacaksanız, Doğtaş buna aday. Yurtdışında 70’e yakın noktada mağazamız var. Bunların 60’ı mağaza, 10’u da ‘corner’dır. Mobilya cari açık vermeyen bir sektör. Biz mobilye ihracatcısı olarak anılıyoruz. Gidicek de epey yolumuz var” diye devam etti.

FOTOĞRAFLAR (MEHMET ER / AÇIK GAZETE)

Doğtaş CEO’su Hulusi Acar

855900cookie-checkDoğtaş Londra’da 4’ledi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.