DP ve Serdar Denktaş küresel oyunu bozdular

Demokrat Parti, parti içinde demokratik bir ortamda yaptığı tartışmalar sonucunca nihai bir parti kararı almakla kalmadı, partinin bütün unsurları bu karara saygı duyduklarını ve uyacaklarını açıkladı. İşte size, özlenen bir siyasi parti tablosu.

Başından beri uyguladığı doğru siyasi taktikler ile hepimizi şaşırtan DP lideri Sayın Serdar Denktaş, partisinin nihai olarak ve demokratik bir yöntemle verdiği kararı ile tarih sayfalarına altın harflerle yazılmayı hak etmiştir. Siyasette bazı kararlar, bir siyasinin ve siyasi partinin varlık ve yokluğuyla ilgilidir. DP ve Sayın Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Dr. Derviş Eroğlu’na “aktif ve tam destek” verme kararı alarak tam isabetli ve çok doğru bir karar vermiştir. DP, gerçekten de güvenilebilecek, tutarlı ve geleceğe yönelik ümit veren bir siyasi parti olduğunu göstermiştir.

Başından beri söylüyorum: Küresel odakların UBP’yi içerden bölerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını kazandırma taktikleri vardır ve bu küresel müdahale, halk iradesi ile başarısızlığa uğratılacaktır. DP ve Sayın Serdar Denktaş, bu küresel oyunun başarısız kılınması için üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket etmiştir. Bu sorumluluk bilinci ve ileri görüşlülüğü için DP ve Sayın Serdar Denktaş’ı kutluyorum.

Bazı okuyucularımızın aklında şüpheler kalmaması için bir konuya da açıklık getirmek istiyorum. Bazı yazılarımda DP lideri Sayın Serdar Denktaş’a yönelik ileri giden eleştirilerimiz olmuştur. Yanlış kararlar aldığında ve kararsız tavrılar sergilediğinde bütün siyasi figürleri eleştirmeye ve doğru kararlar almaları için önerilerde bulunmaya devam edeceğim. Ancak, alınan doğru kararları da yüksek sesle ayakta alkışlamak, bizim tarihsel sorumluluğumuzdur.

Tahsin Beyin UBP’den ayrılması ve kendi partisine karşı mücadeleye girişmesi yoluyla UBP üzerinde oyun oynamak isteyenler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında siyasette deprem yaratacak hamleler peşindeydiler. Tahsin Ertuğruloğlu’nun hamlesinin başarılı olamaması, tersine UBP’de bir kenetlenmeye yol açması, özellile de DP’nin sağduyulu kesimlerinin bu küresel oyunu bilerek bozması; emperyalist küresel güçlere indirilecek Osmanlı Tokadı’nın şiddetini daha da artıracaktır. Bu süreç, bugüne kadar Kıbrıs Türklerini aldatan, oyalayan, yalnız bırakan, izolasyonlar ve ambargolar ile yok etmeye çalışan Küresel Güçler’e verilecek yanıt açısından çok önemlidir. Kıbrıs Türkleri, küresel güçlere, ülke iç işlerine ve seçimlere müdahalelerine karşı Dik Duruş sergileyerek kolay lokma olmadıklarını bir kez daha gösterceklerdir. Bundan hiç şüphem yoktur. Ne var ki, bu süreçte emperyalist küresel güçlerin yedek lastikliğini yapan “sözde” solcu siyasi figürlerin amaçlarını anlayabilmiş değilim.

Üke siyasetindeki gelişmeler öyle hızlı yaşanıyor ki, klavyenin tuşlarına basarak bitirdiğimiz her yazı sonunda yeni gelişmeler yaşanıyor ve yazınız eskimiş oluyor. Bu bilinçle, Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılana kadar siyasi gündemi mümkün olduğunca saniyesi saniyesine takip etmeye çalışacağız.

DP’nin aldığı tarihi kararın ÖRP’ye de örnek olmasını diliyorum. ÖRP de vereceği tarihi kararla “Ya Talat (Tamam) Ya Devam (Eroğlu)” diyecektir. ÖRPli dostlarımız, Tamam değil, Devam demekten yanadır. Turgay Avcı’nın liderlik vizyonu, alacağı tarihsel kararla bir kez daha sınanacaktır.

Partisinin almış olduğu tarihi kararla seçime damgasını vuran DP lideri Sayın Serdar Denktaş’ı kutlayarak bütün okurlarımıza en iyi dileklerimi iletiyorum. Kaynayan siyasetin merkezinden haberler ve yorumlarımıza devam edeceğiz. Sesimizi hiçbir küresel oyuncu kesemeyecek. Onların piyonlarını da asla ciddiye almayacağız.

671420cookie-checkDP ve Serdar Denktaş küresel oyunu bozdular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.