DPT’li milletvekilleri yargılanacak

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Aysel Tuğluk ve Ayla Akat Ata’nın avukatı Özcan Kılıç katıldı.


Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, Anayasa’nın ”yasama dokunulmazlığı”nı düzenleyen 83. maddesinde yer alan ve 14. maddeye yapılan atıf karşısında davanın niteliğine göre sanıklar Tuğluk ile Ata yönünden yargılamanın devamına karar verilmesini, durumun da Meclis başkanlığına bildirilmesini istedi.


Mahkemeye heyeti de Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen Aysel Tuğluk ile Batman’dan bağımsız olarak seçilen milletvekili Ayla Akat Ata hakkında açılan davaların niteliği gereği, bu sanıklar yönünden yargılamanın Anayasa’nın 14. maddesi gereğince devamına karar verdi.


Mahkeme, Anayasa’nın 83. maddesi gereğince de durumunun TBMM Başkanlığına bildirilmesine hükmetti.


BAYDEMİR HAKKINDA İNCELEME


Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında inceleme başlattığı bildirildi.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Belediye Başkanı Baydemir’in bazı basın ve yayın organlarında yer alan açıklamalarıyla ilgili inceleme başlatıldı.


Başsavcılığın, incelemenin ardından, Baydemir hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar vereceği belirtildi. 


 

1047800cookie-checkDPT’li milletvekilleri yargılanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.