Dr. Bilginer ‘Yılın Babası’

Dr. Bilginer konuklar arasında yer aldığı, Ali Rıza Değirmencioğlu Okulu Türk Aile Birliği tarafından Edmonton bölgesindeki Kervan Sofrası II Restaurant’ta düzenlenen “Babalar Günü” etkinliğinde, “Yılın Babası” seçildiği açıklanınca göz yaşlarını tutamadı.

Dernek Başkanı Sevtap Kemal, kutlama etkinliğine katılanların babalar gününü kutlayarak, yılın babasının hayat hikayesinden kesitler okudu. Yılın Babası’nın 1964 yılında geldiği Londra’da yardımseverliği ile Türk çocuklarının eğitimine sürekli olarak katkıda bulunduğunu ve üç çocuk yetiştirdiğini anlattı. Kemal, sürpriz babanın adını konuşmasının sonunda açıkladı.

Dr. Tahsin Bilgiler, kendisinin seçildiğini öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Sevtap Kemal, Dr. Bilginer’e derneğin hazırlattığı “Yılın Babası” plaketini takdim ederken, Aile Birliği Onursal başkanı Pelin Değirmencioğlu da Dr. Bilginer’in eşi Samime Bilginer’e bir buket çiçek sundu.

Kısa bir konuşma yapan Dr. Tahsin bilginer, ailesi ile birlikte ‘Babalar Günü’ kutlamasına kebap yemek için geldiğini belirterek, mutluluğunu dile getirdi.

İngiltere’de doktorluk mesleğine başladığı yıldan itibaren hayatının hep koşuşturmaca içinde geçtiğini anlatan Dr. Bilginer, kendisini dinleyen eşine dönerek, “şimdiki hanımlar çok şanslı. Ben o kadar yoğun bir çalışma hayatı yaşadım ki, çocuklarım doğuncaya kadar eşimin hamile olduğundan bile haberim olmazdı” dedi.

DR TAHSİN BİLGİNER?

Aslen Ergazi doğumlu olan Dr. Bilginer, Namik Kemal Lisesi mezunu. Türkiye’de tamamladığı tıp eğitiminin ardından Lefkoşa’nın Rum kesiminde mesleğe atıldı. 1963 olayları patlak verince Türk tarafına kaçarak Mağusa Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. 1964 yılında ihtisas için İngiltere’ye geldi ve aynı yıl eşi Samime hanımla hayatını birleştirdi. Manchester’da başladığı doktorluk hayatını 1969 yılından itibaren Londra’da sürdürmeye başladı. İngiltere’deki Kıbrıs Türk sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı.

Doktor olan büyük kızı Sibel, Diş doktoru oğlu Ahmet ve Öğretmen kızı Selda olmak üzere üç çocuk, üç torun sahibi. Önceki yıl emekli olan Dr. Bilginer, Londra Türk Radyosu’nda sağlık programları yapıyor. (Star Kıbrıs)

AÇIK GAZETE: Aile doktoru olarak Türkçe konuşan topulma da büyük yardım ve destekleri olan Dr Bilginer’e emeklilik yaşamını mutlu, huzurlu, sağlıklı ve uzun ömürlü geçirmesini diliyoruz…

823700cookie-checkDr. Bilginer ‘Yılın Babası’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.