Dr. Kandemir Özdemir

Yaşam ilginç.
Bazen çok iyi dost olmak için önce bir toslaşmak gerekiyor.
Öyle oldu dostum Kandemir Özdemir ile. KKTC’ye getirdiği bir heyet ile ilgili görüşlerimi dobra, dobra yazdım. Dobra, dobralığım her zaman tartışılabilinir ama içerik konusunda haklıydım. O da sanırım aynı fikirde.
Bana cevaben “tanışalım” dedi.
Tanıştık.
Çok iyi oldu!
“Kuzey Kıbrıslı Türkler, doktorlar ve Almanya”! Tılsım bu üçünün birleşmesinde olsa gerek.
Dr. Kandemir Özdemir ve Dr. Faiz Sucuoğlu iki güzel örnek.
Oldukça uzun bir liste olurdu Almanya’da yetişen Kuzey Kıbrıslı doktorlar listesi. Neredeyse hepsi başarılı. Üstelik sadece tıp alanında değil.
Dr. Faiz Sucuoğlu bir başka yazı konusu.
Bugün size Dr. Kandemir Özdemir’den bahsetmek istiyorum.
Almanya ve KKTC arasındaki ilişki 2012 yılı başında Almanya’da bir temsilcilik açılabilecek hale geldi ise onun eseridir.
Dilerim KKTC onun değerini iyi bilir.
Kimsenin hiç şüphesi olmasın Almanya çoktan farkına varmış durumda. Kendisine çok cazip teklifler yapılmakta. Hükümet, politika ve diplomasi alanında!
O ise -haklı olarak bazen kızarak- KKTC için canla, başla çalışmaya devam etmekte.
Kandemir Özdemir’in Almanya’da KKTC için yaptığı çalışmalar olmasaydı bugün ilişkiler şu an övdüğümüz konumda olmazdı.
Almanya’da üç hastanesi olan, Tabibler Birliği tarzı meslek örgütlerinin saygın yöneticisi konumunda ve de Almanya’nın önde gelen şahsiyetlerinin sağlık sorunlarını çözen bir Kıbrıslı Türk’ten daha iyi kim KKTC için lobi yapabilir?
Eski bakanları, profesörleri ve uzmanları biraraya getirerek Türklerin hukuki konumunu daha iyi bir seviyeye getirmek amacıyla hükümet nezdinde önemsenen bir sivil toplum örgütü kurdu.
Yıllarca KKTC Temsilciliği tabelası asarak koca bir binayı ve personelini hiç bir karşılık beklemeksizin ve almadan bugüne kadar cebinden organize etti.
Almanya Dış İşleri Bakanlığı’nın çok önem verdiği ve bir danışman gibi görüşlerine değer verdiği tek Kıbrıslı Türk bu dünyada o’dur dersem yalan olmaz!
Uzun yıllar süren mesleki başarısının ürünü olan mükemmel olanakları KKTC için sunmakta olan Dr. Özdemir’den bence KKTC’nin çıkarları açısından her ülkede bir adet gerekli.
Almanya’da muhafakazar ve liberal politika mutfağını en iyi Kandemir’den öğrenmek mümkün.
2012 yılı başında Berlin’de KKTC Temsilciliği’nin açılışı ile de sona ermeyecek Dr. Kandemir Özdemir’in sağlayacağı katkı.
Onu daha bir çok başka başarılı lobi çalışması nedeniyle alkışlayacağımızdan eminim.
KKTC’nin ona “KOCAMAN” bir teşekkür borcu var bence!

1618180cookie-checkDr. Kandemir Özdemir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.