Dördüncü soyguncu da yakalandı

Geçen yıl haziran ayında Nalbantoğlu çiftini, evinde darp ederek soyan dördüncü şüpheli Scarlett Hudson (20) yakalandı.

Bromley polis müfettişi Gary Head ve ekibinin titiz çalışması sonucu, soygunun planlayıcısı olduğu öğrenilen ve daha önce Nalbantoğlu’nun yanında çalışmış olan Nahit Zahit Said ile suç ortakları Julie Willam ve Riz Miller geçen yıl Ekim ayında yakalararak tutuklanmıştı.

SOYGUNUN PLANLAYICISI TÜRK ÇIKTI

Polis, dörtlü çetenin planlayıcısının Kıbrısı Türk Nahit Zahit Said (42) olduğunu belirlemişti. Said, bir yakının cenazesi sırasında polisler tarafından yakalanmıştı.

Bromley Magistrates Court’ta görülen davada, savcı olay gunünü hatırlatarak, Tuncel Nalbantoğlu’nun sabah işe gitmek için hazırlanıp kapıyı açınca iki soyguncu tarafından tartaklanarak etkisiz hale getirildiğini, eşini de öldürme tehdidi ile evindeki kasayı açtırıp para ve mücevherleri alıp kaçtıklarını söyledi.

İki soyguncu Riz Miller ve Julier Willam’ın soygundan sonra siyah Astra marka araba ile kuzey Londra’ya geçtikleri kameralardan tespit edildiği de duruşmada belirtildi.

Julier Willam’ın, darp sırasında cekedinden düşen düğmesi DNA tespidi sonucu belirlendi.

NAHİT SAİD’İ TELEFON KONUŞMALARI ELE VERDİ

Polis araştırmasında Said’in, soygunun elebaşı olduğu tespit edidi. Said’in, 2002’de Nalbantoğlu’na ait Vatan Catering’de sosis yapımında işe başladığı daha sonra muhasebe şirketin de finans başına geçtiği öğrenildi. Ancak zaman zaman faturlarda yanlışlıklar yapıldığı ortaya çıkınca, Nalbantoğlu, Said’in işine son verdi.

Haziran ayında meydana gelen soygundan sonra Miller ve Willeams’ın telefon konuşma ve mesajları polis tarafından incelendi. Said’in diğer zanlılarla ilişkisi kameralarla tesbit edildi.

Said mahkemede suçu kabul etmese de duruşma yargıcı, suçlamanın ciddi olduğunu belirterek Said’in tutuklu olarak duruşmalara katılmasına karar verdi. flashaberlondra.com

853320cookie-checkDördüncü soyguncu da yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.