DİSK: Coca Cola ile bizim işimiz bitmedi

Çelebi, DİSK Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı. Toplantıya, Coca Cola’nın dağıtımını yapan taşeron firma olan ”Trakya Nakliyat” adlı şirkette işten çıkarılan ve dünkü eylemde yer alan konfederasyona bağlı Nakliyat-İş üyeleri de katıldı. 


”Anayasal haklarını kullanıp sendika üyesi oldukları için Coca Cola işvereni tarafından işten çıkarılan işçilerin, işlerine geri dönmek için dün eylem düzenlediklerini” anlatan Çelebi, bu eylemin polis müdahalesiyle bitirilmeye çalışıldığını söyledi.


Sendika yetkilileri, kendisi ve işveren temsilcilerinin 10 dakika daha görüşmek için emniyet güçlerinden izin istediklerini belirten Çelebi, buna rağmen kendileri görüşmede bulunduğu sırada işçilere müdahale edildiğini öne sürdü. 


Müdahale sırasında binada yer alan ve şu an tedavi gören arkadaşları bulunduğunu, ayrıca işçilerin üyesi olduğu Nakliyat-İş yöneticileri dahil bazı arkadaşlarının da halen gözlem altında olduğunu kaydeden Çelebi, bu konuyu ulusal ve uluslararası kamuoyunda duyurmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi. 


Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı:


”Buradan, DİSK Genel Başkanı olarak başta İçişleri Bakanı’nı göreve çağırıyorum. Türkiye’yi bu ayıptan kurtarmalılar. Bu yaşananların sorumluları mutlaka bulunmalı. Bu olayları uluslararası kamuoyunda teşhir edeceğiz. Bu ülkede hukuka sadece biz saygılı olmayacağız, işverenler de bu ülkeyi yönetenler de o kadar saygılı olmak zorundalar. Coca Cola işi bizim için bitmemiştir. Bugünden itibaren kaldığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz.”

1022950cookie-checkDİSK: Coca Cola ile bizim işimiz bitmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.