DİSK parti kuruyor

DİSK eski Genel Başkanı Rıdvan Budak, ‘10 Aralık Hareketi’nin liderliğini de hareketin sözcüsü Prof. Dr. Burhan Şenatalar’ın yapacağını söyledi.


Bir yıldır çeşitli illerde 14 toplantı yapan ‘10 Aralık Hareketi’, sağın alternatifinin sol olduğunu, siyaset kültürü ve anlayışının değişmesi gerektiğini, lider değil, kadro hareketi başlattıklarını, mal varlığının nereden geldiğini açıklayamayanların ülke yönetimine talip olmaması gerektiğini savundu.


DİSK eski Genel Başkanı Rıdvan Budak, partide gençlerin ve kadınların etkin olacağını vurgulayarak, “Yeni bir söylem ve yaklaşım geliştireceğiz. Toplumun tümünü kucaklayan bir yaklaşım olacak. Eylül’de örgütleneceğz, tüzük ve program çalışması yapıp, tüm illere dağıtacağız” dedi.


Budak, solda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın birlik girişimlerinin samimi olmadığını öne sürerek, şunları söyledi:


“Solda birlik olmasını isteriz. Ancak bunlar güvenle olur. Yazılı kurallara, ilkelere dayanmalı. Aksi taktirde içten ve samimi olmayan bu tür ittifaklar, seçim sürecinde ‘karşılıklı birbirimizi idare edelim’ anlayışının önüne geçmez. Biz de solda bütünleşmeyi savunuyoruz. Ancak bu haliyle bir birliktelik itibar görmez.”


BURHAN ŞENATALAR?


1945 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyesi. Çeşitli tarihlerde DAAD, British Council, Fulbright, Friedrich Ebert Vakfı burslarından yararlanarak İngiltere’de York, Almanya’da Saarbrücken ve Frankfurt, ABD’de Manyland, Pittsburgh ve Virginia State üniversitelerinde konuk araştırmacı olarak bulundu. Kamu kesiminde etkinlik, vergi politikası, sosyal devlet, sağlık ekonomisi gibi alanlarda akademik çalışmalar yaptı. / Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

1031520cookie-checkDİSK parti kuruyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.