DSP burukluk yaşıyor


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ”Biz öteden beri uzlaşıyla bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi gerektiğini söylüyorduk. Sayın Başbakan’ın seçim gecesi partisinin balkonundan yaptığı konuşmadan da bunun açıkçası sinyalini aldığımızı düşünüyorduk. Bu aldığımızı zannettiğimiz sinyale Sayın Başbakan ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uygun davranmamış olmasının burukluğunu yaşıyoruz” dedi. 


Zeki Sezer, AK Parti’den cumhurbaşkanı adayı olan Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün DSP’yi ziyaretinin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu. 


Sezer, “Sayın Gül bizimle konuşmasının hemen başında, eğer cumhurbaşkanı seçilirse parti kimliğinden kesinlikle ve derhal sıyrılacağını söyledi. Toplumun tümünü kucaklamak niyetinde olduğunu ve kucaklayacağını söyledi. Özellikle altını da çizerek, Anayasa’nın ilk 4 maddesi başta olmak üzere Anayasa’ya bağlı kalacağını ifade etti. Biz de kendisine uzlaşıdan yana bir tavır istediğimizi, uzlaşı olmasını her alanda olduğu gibi bu alanda da gerçekleştirilmesinin önemli olacağını söyledik. Ama söylediğim gibi TBMM Başkanlık seçimiyle bu süreçteki uzlaşma arayışları biraz farklı gelişti. Cumhurbaşkanı olursa tarafsız olacağının altını çizerek, tekrar tekrar söyledi. İlk tur oylama için önümüzde bir haftaya yakın süre var” dedi. 


Daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan DSP Genel Başkanı Sezer, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyecekleri yönündeki soruyu şöyle yanıtladı: 


“Yeni adaylar kimler olacak, ne olacak, onu görüp, ona göre karar vereceğiz. Bizim Genel Kurula katılmamız ya da katılmamamız aslında sonucu değiştirmeyecek görünüyor. MHP’nin kesinlikle katılma kararını önce açıklamış olması, 367 sorununun aşılmış olması anlamını taşıyor ama oylamaya katılıp mı, yoksa oylamadan sonra adayların konumuna, durumuna göre girip dilediğimiz yönde oy kullanmak mı, onu önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz.”

1046780cookie-checkDSP burukluk yaşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.