DSP: Kapatma dışında herşeye razıyız

DSP Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dün yaptığı çağrının her boyutuyla değerlendirildiği belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:


”DSP, Türkiye’nin tek adam-tek parti kazasına bir daha uğramaması için CHP Genel Başkanı’nın önerilerinin, yüz yüze yapılacak görüşmelerle gerçekçi ve sonuç alınır bir platformda ve acil olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanmaktadır.DSP’nin CHP ile birlikte seçime girmesinin önünde hiçbir engel yoktur. DSP’nin kapatılması dışında, CHP çatısı altında seçime girmek dahil her türlü formülü görüşmeye hazırız.Halkın ve meydanlardan taşan kitlelerin özlemlerini gerçekleştirmek üzere, DSP ve CHP genel başkanlarının derhal bir araya gelerek, bu konudaki güç birliğinin ayrıntılarını görüşmeleri gerekmektedir.”


“BAYKAL’I SAMİMİ BULMAK İSTERİM”


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı “samimi bulmak istediğini” ifade ederek, “Çünkü bu aşamada, hiçbirimizin samimiyetsiz olmaya, kendi durumunu düşünmeye hakkı yok” dedi.


Baykal’ın dün, Bülent Ecevit ile ilgili çok güzel sözler söylediğini ve DSP ile birleşmek istediklerini ifade ettiğini kaydeden Sezer, “Bunu da tabii hiçbir zaman yanyana gelip konuşamadık. Ecevit’in kurduğu DSP’yi ‘kapatın’ anlamına gelebilecek şeyler vardı diye düşünüyorum. Umarım bu değişecek” diye konuştu.


“BİZİM ÖNERİMİZ KALICI BİR BİRLEŞMEYDİ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP’nin DSP’ye ”birleşme” önerdiğini belirterek, ”Bizim önerimiz sürekli, kalıcı bir birleşmeydi. Halkın isteği de, Tandoğan’da, Çağlayan’da toplanan milyonların isteği de bu yöndeydi. İnançla, iyi niyetle yaptığımız birleşme önerimizin kabul edilmemesinden büyük üzüntü duyduk. Bu iyi niyetli birleşme çağrımızın tekrar değerlendirileceği ve herkesin beklediği sürekli birleşmenin sağlanacağı konusundaki umudumuzu koruyoruz” dedi.


FOTOĞRAF: DSP Genel Başkanı Zeki Sezer


 

1042240cookie-checkDSP: Kapatma dışında herşeye razıyız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.