DSP’de genel başkanlığa 2 aday

Atatürk Spor Salonu’ndaki kurultaya Rahşan Ecevit, DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ve bazı milletvekilleriyle birlikte geldi. Ecevit, salona girerken ayakta alkışlandı.


DSP Genel Sekreteri Masum Türker kurultayın toplanması için gerekli çoğunluğun sağlandığı bildirdi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyük Kongre Başkanlık Kurulu oluşturuldu.


Divan Başkanlığına Trabzon İl başkanı Sibel Suiçmez, Başkan yardımcılıklarına Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ve Adana İl Başkanı Baştuğ Çalışır seçildi. Başkanlık Kurulu’nun oluşturulmasının ardından DSP Genel Başkanı Zeki Sezer,konfeti yağmuru altında salona girerek partilileri selamladı.


Partiler sık sık ”Türkiye’de tek yol, demokratik sol”, ”Başbakan Sezer” ve ”Halkçı Ecevit” sloganları attı.


Kurultayın yapıldığı, mavi ve beyaz renklerin hakim olduğu Atatürk Spor Salonu’nun girişinde, Atatürk’ün ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in resimleri ile DSP bayrağı ve Türk bayrağı bulunuyor. Kongre salonunun her yerinde Sezer ve Bülent Ecevit’in yan yana resimleri yer alıyor.


DSP’nin 7. Olağan Kurultayı’nda 1141 delege, genel başkan ile 60 üyeden oluşan parti meclisi ve 7 üyeden oluşan merkez disiplin kurulunu belirlemek üzere sandık başına gidecek.


Genel Başkanlık için Zeki Sezer’in yanısıra  DSP İstanbul Bahçelievler İlçe Örgütü Üyesi Metin Baş da, adaylık için Divan Başkanlığı’na başvurdu.

1047140cookie-checkDSP’de genel başkanlığa 2 aday

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.